Teoman Eriş

Teoman Eriş


Yaşam kalitesi ve spor kültürü

01 Eylül 2023 - 16:34

Alanya’da özellikle pandemi sonrası toplumun yaşam kalitesi ile birlikte spor alışkanlıkları da olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Sadece ekonomik güçle ölçemeyeceğimiz yaşam kalitemizi olumsuz yönde etkileyen en önemli sorunların başında yurtiçi ve yurtdışından gelen yoğun göç olaylarını, zaten var olan trafik sorununun artık çekilmez bir hale gelmesini, ailemizle birlikte kaliteli vakit geçirebileceğimiz sosyal alanların çok sınırlı olması, olanların da oldukça yetersiz olmasını ve konut fiyatlarının fahiş bir hale gelmesini sıralayabiliriz.

Eskiden ekonomi canlandığı için yaz aylarındaki olumsuzlukları pek fazla umursamayan insanlar artık bu olumsuzlukları tüm yıl boyunca yaşamaya başladıktan sonra artık yaşam kalitesinden de bahsetmek imkansız hale geldi. Bu süreçte tamamen inşaat sektörüne ve daire satışına odaklanılması maalesef Alanya’daki yaşam kalitesini artıracak diğer sorunların çözümünden uzaklaşılmasına ve geri kalınmasına neden oldu. Yaşam kalitesini artıracak en önemli etkenler arasında spor da yer alıyor. Ekonomik durumu ne olursa olsun herkesin spor yapabileceği alanları ve tesisleri ulaşabilme imkanı oluşturması gerekiyor. Maalesef Alanya’da bu tarz spor alanları ve tesisleri yok denecek kadar sınırlı.

Alanya geçtiğimiz yıllardaki sporun başkenti olma yolundaki hedefinden maalesef hızla uzaklaşıyor. Her ne kadar Corendon Alanyaspor’un Süper Lig’de mücadele etmesi, Alanya Belediyespor erkek voleybol takımımızın Efeler Ligi’ne yükselmesi ve Alanya Kestelspor’umuzun 3’üncü Lig’de mücadele etmesi tabii ki önemli ancak sporun başkenti olma yolunda ilerlemek istiyorsak amatör spor branşlarını da sürdürülebilir bir hale getirip insanların spor yapabileceği alanları çoğaltmamız gerekiyor.

Bu görev de öncelikle yerel yönetimlerindir. Tabii ki deniz-kum-güneş, tabii ki turizm ancak burada yaşayan vatandaşlarımız da unutmamamız gerekiyor.

Sağlıcakla kalın!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum