Teoman Eriş

Teoman Eriş


Tarihi rekor!

09 Şubat 2021 - 22:24

Aytemiz Alanyasporumuz geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Süper Lig’e çok iyi bir başlangıç yaptı. Ligin ilk 14 haftasını lider olarak geçiren turuncu yeşilli takımımız, tarihinin en iyi sezon başlangıcını yaparak bir rekor daha kırdı.

Aytemiz Alanyaspor, 5’inci sezonunu geçirdiği Süper Lig'de ilk 8 haftanın ise yenilgisiz tek takımı, en fazla gol atan (16) iki takımından biri ve en az gol yiyen (3) takımı oldu. Teknik Direktörümüz Çağdaş Atan yönetiminde çıktığı ilk 14 müsabakadan  8 galibiyet ve 3 beraberlik elde edip 27 puan toplarken, aynı puandaki 26 puanlı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin önünde zirvede yer aldı. Çıktığı 14 müsabakada rakip fileleri 23 kez havalandıran Aytemiz Alanyasporumuz, ligin en skorer takımlarından biri oldu. Turuncu yeşilli takımımız, son 5 sezondur yer aldığı Süper Lig'de kulüp tarihinin en gollü başlangıcına da imza attı.

Skorer futboluyla ön plana çıkan Aytemiz Alanyasporumuz, savunmasıyla da ligin zirvesinde yer alıyor. Turuncu yeşillilerimiz, yine ilk 7 maçlık periyotta, rakiplerine sadece 3 kez skor şansı tanıyarak ligin en az gol yiyen takımı olmayı başardı. Temsilcimiz, Süper Lig'deki ilk 7 hafta itibarıyla 5 sezonluk performansını da bu sezon zirveye taşıdı.

Bu sezon başında takıma katılan oyuncularımız da elde edilen sonuçlara önemli katkı sundu. Takıma kısa sürede uyum sağlayan yeni transferlerden Davidson Pereira 6, Khouma Babacar 4, Adam Bareiro 3, François Moubandje ve Berkan Kutlu 1’er gol kaydetti. Takımımızın diğer gollerini ise Anastasios Bakasetas (4), Steven Caulker (2), Salih Uçan (1) ve Mustafa Pektemek (1) attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum