Teoman Eriş

Teoman Eriş


Sporda da normalleşiyoruz

13 Haziran 2022 - 00:18

Alanya turizminde önemli bir yeri olan spor organizasyonları 2 yıldır pandemi nedeniyle sekteye uğramıştı. Normalleşme sürecinin ardından turizm sezonunun da başlamasıyla birlikte yaz spor organizasyonlarının da hazırlıklarına yeniden başlandı.

Alanya'da 90'lı yılların başlarında Alanya Triatlonu ile başlayan spor organizasyonları, turizm gelirlerinde önemli bir yer tutmaya başlamıştı. Sadece yaz aylarında değil, kış aylarında, otellerin boş olduğu dönemlerde de yapılan organizasyonlar sayesinde pandemi dönemine kadar spor turizminden bahsetmeye başlamıştık. Tüm dünyada olduğu gibi spor organizasyonlarına Alanya'da da 2 yıl ara verildi.

Normalleşmenin ardından Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü de harekete geçerek Alanya'da alıştığımız spor organizasyonlarını yeniden canlandırmak, kaldığı yerden devam ettirmek için kolaları sıvadı. Alanya Belediyesi Spor Müdürü Sayın Levent Uğur ve ekibi başta Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Avrupa Plaj Futbolu Şampiyonası olmak üzere çok sayıda organizasyon için hazırlıklarını sürdürüyor. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Alanya'da önceki yıllarda oldukça renkli görüntülere sahne olan plaj futbolu için de önemli bir girişim var. Avrupa Plaj Futbolu Şampiyonası'nın yeniden Alanya'da yapılabilmesi için gerekli girişimler yapıldı. Tabi sırada Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası ve Türkiye Plaj Hentbolu Şampiyonası var.

Özetle çok özlediğimiz spor organizasyonlarına uzun bir aradan sonra yeniden kavuşuyoruz. Bunun için gece gündüz çalışan, emek veren Alanya Belediyesi Spor Müdürü Sayın Levent Uğur ve ekibine teşekkür etmemiz gerekiyor.

Her şey Alanya için.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum