Murat Kayacan

Murat Kayacan


NEDEN GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK HİZMETİ ALMALIYIZ?

02 Ocak 2019 - 01:47 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:28

Modern dünyamızda artık hizmet veren sektörler uzmanlaşmayı gerektirmektedir. Gıda sektöründen otomotive, giyimden eğlence sektörüne kadar birçok alanda gereklilik arz eden konu emlak içinde zorunlu hale gelmiştir. Artık müşterinin zaman, fiyat ve kaliteyi ön plana çıkardığı emlak sektöründe uzman kadrolaşma ve profesyonel danışmanlık hizmeti güveni de arttırmaktadır.


Eskiden emlakçılık yalnızca mevcut portföyü satmak anlamındayken şu an gayrimenkul danışmanlığı adı altında sunulan hizmet yatırım, karlılık ve aranan emlağın doğru müşteriye, doğru zamanda sunulması şeklini almıştır. Bu hizmetten faydalanan insanlar öncelikle zamandan ve paradan tasarruf ederler. İstedikleri emlak tarzındaki gayrimenkullere birçok alternatif ile zaman kaybetmeden ulaşabilirler. Banka kredisi, tapu işlemleri vb. konularda yardım alarak işlemlerin hızlı olmasını sağlarlar. Alıcı ve satıcı arasında köprü olarak doğabilecek sıkıntıların giderilmesinde yardımcı olurlar. Aynı işlemler gayrimenkulün kiraya verilmesi ya da kiralanması aşaması içinde geçerlidir.

Diğer önemli bir hususta yabancı bireysel ya da kurumsal yatırımcılar için de aynı durumun geçerli olmasıdır. Tam olarak kanun ve piyasa hakkında bilgi sahibi olmadıkları bir ülkede gayrimenkul alırken alacakları bu danışmanlık hizmeti ile kendilerini daha güvende hissedeceklerdir.

Ama en önemlisi doğru, dürüst ve güvenilir hizmeti vereni bulmaktır. Bunun içinde gayrimenkul danışmanlık hizmetini almadan önce detaylı araştırma yapmanız ve sonra karar vermeniz en doğrusudur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum