Murat Kayacan

Murat Kayacan


EMLAK BROKER'I OLMAK

03 Mart 2019 - 01:46 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:28

Hayatta kolay iş yoktur, sadece dışarıdan bakıldığında kolay gibi görünen işler vardır. Bunlardan birisi de emlak sektörü. İnsanlar bakarlar ve 'komisyonla oturdukları yerden para kazanıyorlar' derler. Oysa zordur sektörde var olabilmek, başarılı olabilmek daha da zordur.


Emlak Sektörünü Yakından Tanıyın

Emlak Danışmanı olduğunuzu unutmayın ve sizi tercih eden kişilere bilgi sunmayı ilke haline getirin. Bunun için çalıştığınız sektörün tüm bilgilerini edinmeye çalışırken, aynı zamanda mesleki eğitim kursları ile kendinizi geliştirmeye de devam etmelisiniz.

Emlak Gayrimenkul Danışmanı Nasıl Giyinmeli?

Emlak Gayrimenkul danışmanları, müşteri ile iç içe olan, alıcı ve satıcıyı bir araya getirip bir pazarlık ortamı yaratan ve çok geniş çevrelere sahip olan kişilerdir. Bundan dolayı bu insanların giyim tarzlarına da göz önünde olmalarından dolayı dikkat etmeleri gerekmektedir. Sektör çalışanlarının renkli gömlek ya da aksesuarlardan ziyade ciddiyeti simgeleyen beyaz ve gri tonlarına ağırlık vermeleri daha uygun olur.

Emlak Piyasası Hakkında Bilgi Edinin

Müşterilerinizi doğru bilgilendirebilmek ve yönlendirebilmek adına piyasa hakkında sürekli bilgi edinmeyi bir alışkanlık haline getirin. Satılan ve satışı devam eden gayrimenkullerin yanı sıra yüksek fiyatı nedeniyle uzun zamandır satışta olan gayrimenkullere ait fiyatları mutlaka sürekli araştırın. Doğru fiyat biçilen gayrimenkulün çok daha kısa sürede satılacağını unutmayın ve rayiç bedelleri öğrenerek pazarlığınızı bu fiyat üzerinden yapın.

Kendinize Uzmanlık Konusu ya da Uzmanlık Bölgesi Edinin

Her yerde bulunan Emlakların yerine çok iyi tanıdığınız bir bölgede yer alan taşınmazları satmaya odaklanmak bu alanda uzmanlaşarak daha başarılı satış grafiği oluşturmanızı sağlayacaktır. Yine yatırımlık arsalar gibi bir konuda uzmanlaşan gayrimenkul danışmanı, bu alanda daha iyi satışlar sağlayarak mutlu bir müşteri ağı oluşturacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum