Teoman Eriş

Teoman Eriş


Alanya'nın yeni markası!

28 Mayıs 2022 - 10:53

Bu yazımızda Alanya'da 5'incisi düzenlenen MerrellAlanya Ultra Trail'e ve organizasyonun baş aktörü Ahmet Arslan'a değinmek istedim. 

Turistik, tarihi, ören yerler ve tarım alanlarını kapsayan zorlu parkuru, yabancı sporcuları ve birçok ülkenin medyasında yer alması bu organizasyonu önemli kılıyor. Alanya'nın tanıtımına diğer spor organizasyonları da önemli katkıda bulunuyor ancak Merrell Alanya Ultra Trail'in hem yeni bir organizasyon olması, hem de pandemi ve savaşa rağmen gelişiyor olması, spor tutkunlarını oldukça mutlu ediyor. 

2020 yılında pandemi nedeniyle iptal edilen yarışlar geçen yıl kaldığı yerden devam etti ancak bu yıl da Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş, bu iki ülke sporcularının birçoğunun gelememesine neden oldu. Katılım biraz düşse de organizasyonun iyi bir seviyeye geldiğini görüyoruz. Alanya'nın tarihi ve ören yerler ile doğal güzelliklerini gözler önüne seren zorlu parkuru sayesinde bu organizasyon kendi kimliği olan bir yarış haline geldi. 

Yarışın baş aktörü olan 'Dağların aslanı' lakaplı atletimiz Ahmet Arslan'ın ifadesiyle Merrell Alanya Ultra Trail artık Avrupa'daki birçok zorlu parkurla boş ölçüşür duruma geldi. Katılımcılarının yüzde 35'inin yabancı olması ve gelinen nokta onu da oldukça mutlu etmiş. Ayrıca gelecek yıl katılımın bin sporcunun üzerine çıkacağını tahmin ediyor. 

Kısacası yaz sezonu öncesi farklı bir kitleyi Alanya'ya çekerek hem turizme, hem de tanıtıma katkı sağlayan başta Ahmet Arslan ve ekibi ile bu organizasyonda emeği geçen herkes büyük bir alkışı hak ediyor. 

Görüşmek dileğiyle...

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum