Teoman Eriş

Teoman Eriş


Anlamlı yarış! 

16 Nisan 2023 - 13:53

Salgın hastalık, ekonomik kriz, hayat pahalılığı, doğal afetler derken hayat giderek zorlaşıyor ancak nadiren de olsa güzel şeyler oluyor. 

Bunlardan biri de Alanya’da her yıl ‘Atatürk’e Koşalım, Atatürk’le Koşalım’ sloganıyla düzenlenen Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu… 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi'nin her yıl düzenlediği Alanya Atatürk Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Atletizm Federasyonu, ALTİD ve ALTSO iş birliği ile bu yıl 23. kez gerçekleşti. 

Daha önceki yıllarda olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılında da ‘Atatürk’e Koşalım, Atatürk’le Koşalım’ sloganı ile düzenlenen 23. Alanya Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu’na toplam 568 sporcu katıldı. Yarı maratonda 168, halk koşularında ise 400 sporcu mücadele etti. 

Ülkemizde Atatürk adıyla düzenlenen tek uzun yol koşusu olma unvanına sahip organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Halk koşusuna Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Gençlik Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ve Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu da katılarak organizasyona renk kattı. 

Yarı Maraton yarışı erkeklerde 1 saat 9 dakika 33 saniye ile Ali Şimşek birinciliği elde etti. Kadınlarda bitiş noktasına ilk gelen isim 1 saat 37 dakika 13 saniye ile Evgenia Riazanova oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini Alanya protokolü verdi. 

Spor etkinliği olmasına karşın Atatürk adıyla düzenlendiği için anlamlı bir yarış olan Alanya Atatürk Yarı Maratonu ve Halk Koşusunun düzenlenmesinde emeği geçen başta ADD Alanya Şubesi olmak üzere, Alanya Belediyesi’ne ve diğer tüm kurumlara teşekkür ederiz. 

2024 yılında daha fazla katılımla gerçekleşmesi dileğiyle…

YORUMLAR

  • 0 Yorum