Teoman Eriş

Teoman Eriş


10 YEARS CHALLENGE!

20 Şubat 2019 - 23:45 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:28

Sevgili Alanya Time okurları...


Aktif muhabirlik dönemimde her yılsonu toparladığım rakamlarla Alanya'da düzenlenen spor organizasyonlarının ilçe ekonomisine katkısını ön plana çıkaran haberler yaparak, spor organizasyonlarının teşvik edilmesine katkı sağlamaya çalıştım.

Önceki yıllarda spor tesislerinin çoğaltılması, her mahalleye en az 3 futbol sahası ve Alanya'nın kış aylarında futbol kamp merkezi haline getirilmesi gibi ortaya atılan birçok projenin maalesef lafta kaldığını, verilen demeçlerin ve yaptığımız haberlerin de sadece gazete sayfalarındaki arşivlerde yerini aldığını görüyoruz.

Peki, bir zamanlar sporun başkenti olma yolunda iddialı olan Alanya'da son yıllarda ne kadar mesafe kat edildi? Kaç futbol sahası yapıldı? Spor organizasyonlarının sayısı arttı mı, yoksa azaldı mı? Bu organizasyonların ilçe ekonomisine olan katkısı hedeflenen rakamlara ulaştı mı? Nedense bu sorularla birlikte son günlerde sosyal medyada hızla yayılan '10 Years Challenge' akımı geldi aklıma.

10 yıllık süreçte ne değişti? Tabi bu soruların cevabını bizler verecek değiliz. İl ve ilçemizdeki spor dairelerini başında kimler varsa onların vermesi gerekir! Buradan ‘devlet yatırım yapmıyor’ sonucu çıkmasın! Tam tersi, devlet yatırımlarına ve projelerini sahiplenme noktasında sorun olduğunu belirtmek istiyorum. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu da olmasa, sporu sevmese stadımız bile tamamlanamayacaktı. 15 yıl sürüncemede kalan Olimpik Yüzme Havuzu da yine sayın bakanımız Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı olduğu dönemde tamamlandı. Burada Alanya Belediyesi’nin de spor organizasyonlarını üstlenip, devlet yatırımı olan tesisleri işleterek elini taşın altına koyduğunu söylemek gerekir.

Kendi arşivime göz attığımda 2009 yılında ilk gözüme çarpan açıklama şuan hala görevde olan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak'ın bir demeci oldu. Sayın Tamrak, Alanya Kaymakamlığı ile ortak bir çalışma yaparak Alanya'ya 30 futbol sahası yapılacağını müjdelemiş. O açıklamasında, "Hazineden ve Orman Bakanlığından tahsis edeceğimiz alanları, yap-işlet-devret uygulamasıyla belediyelere veya ilgili kurumlara vereceğiz. Antalya'ya her yıl 2 bin takımın geldiği düşünüldüğünde, biz de devre arasında takımlarımızı Alanya'ya çekme konusunda ön ayak olarak böyle bir projeyi başlattık. Projenin amacı; alternatif turizmin gelişmesi, kışın boş kalan otellerimize ekonomik katkı sağlamaktır. Şu anda Alanya'da beldelerimizle birlikte 14 futbol sahamız var. Proje kapsamında 14 beldeye ilk etapta en az 30 saha yapmayı planlıyoruz" sözlerine yer vermiş. Bizler de haber yapmışız. Hepsi o kadar! Sonrasında bir açıklama yok.Tamrak’ın yine 2009’daki bir açıklamasında ‘2010 yılında hedef turizme 30 milyon TL katkı’ demiş. Acaba 2019’da bu rakam ne olmuş? Bilen yok. Açıklama da…

Kim bilir? Belki 2029'da birileri çıkar, '10 Years Challenge' etiketiyle bir paylaşım yapar ve 'şu kadar organizasyona ev sahipliği yaptık' der!

Hoşçakalın...

YORUMLAR

  • 0 Yorum