Teoman Eriş

Teoman Eriş


Mahmutlar'da geri sayım!

13 Ağustos 2022 - 15:27

Bir bölgede sporun gelişmesi için tesisleşmenin ne kadar önemli olduğunu tartışmaya gerek yok. Geçmişte tesisleşme sorununu fazlasıyla yaşan Alanya, bedelini de üst düzeyde sporcu yetiştiremeyerek ödedi.

Kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, stadyum derken son yıllarda tesisleşmede önemli adımlar atıldı. Ancak bunun yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bu kadar çok büyüyen ve gelişen Alanya'da çok daha fazla spor tesisi olmalı. Alanya'nın spordaki lokomotifi olan Alanyaspor’umuz başta olmak üzere, bölgemizdeki amatör spor kulüplerinin her biri kendi tesislerinde çalışabilmeli.

Bu anlamda başlatılan çalışmalardan biri de Mahmutlar Spor Kompleksi... Alanya Belediyesi'nin kenti sporun ve sporcunun başkenti yapma vizyonuyla hayata geçirdiği Mahmutlar Spor Kompleksi'nde son rötuşlar yapılıyor. 20 dönümlük alanda hayata geçirilen, yaş grubuna göre ikiye bölünebilen futbol sahası, 750 kişilik tribün, soyunma odaları, duş ve tuvaletler, hakem odası, idari ofisler ve pek çok farklı spor dalına hizmet verebilecek altyapıya sahip tesisin yakında hizmete girmesi bekleniyor.

Kentin yerli ve yabancı nüfus yoğunluğunun en çok olduğu mahallelerin başında yer alan Mahmutlar'da, geç kalınmasına rağmen böyle bir tesisin yapılması oldukça sevindirici...

Bu gibi tesislerin yakın gelecekte çoğalması umuduyla...

Hoşça kalın!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum