Teoman Eriş

Teoman Eriş


TERS ORANTI

01 Aralık 2018 - 23:47 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:28

Süper Lig'de 3'üncü sezonunu geçiren temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, ligin ilk çeyreği geride kalırken inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Lige art arda aldığı 3 yenilgiyle başlayan turuncu yeşilli takım, ardından 4 maçlık galibiyet serisi yaparak müthiş bir çıkış yakaladı. Ancak daha sonra hesapta olmayan Erzurumspor ve Antalyaspor yenilgileri geldi.


Temsilcimizin Süper Lig'deki ilk 9 haftalık periyodunu incelediğimizde galibiyet ve puan anlamında bir yükseliş, atılan gol ve yenen gol sayısında ise bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Özellikle atılan golün düşmesi ve toplanan puanın artması durumundan çıkan ters orantı, ilginç bir istatistik olarak göze çarpıyor.

Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'deki ilk sezonunda ilk 9 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 8 puan topladı. Turuncu yeşilliler bu maçlarda 10 gol atarak kalesinde 18 gol gördü.

Temsilcimiz geçen sezon ise aynı periyotta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 11 puan topladı. Alanyaspor bu maçlarda 19 gol atıp, 20 gol yedi. Süper Lig'deki 2'nci sezonda galibiyeti, attığı golü ve puanını artırmayı başaran temsilcimizin kalesinde gördüğü gol sayısı da yükseldi.

Ancak 3'üncü sezonda ters orantılı bir istatistik ortaya çıktı. Temsilcimiz bu sezon Süper Lig'in ilk 9 haftasında 4 galibiyet ve 5 yenilgi alarak 12 puan topladı. Galibiyet ve puan sayısı önceki sezonlara göre arttı ancak turuncu yeşillilerin bu maçlarda attığı gol sayısı 6'da kaldı. Temsilcimiz Süper Lig'in ilk 9 haftalık periyodunda kalesinde gördüğü gol sayısını da bu sezon 13'e düşürmeyi başardı.

Ligin bundan sonraki bölümünde takımımızdan daha çok gol izlemek ümidiyle,

Hoşçakalın...

YORUMLAR

  • 0 Yorum