Teoman Eriş

Teoman Eriş


TARAFTAR

03 Temmuz 2018 - 23:50 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:29

Alanyaspor'un belki yüzbinlerce taraftarı yok ama takımını her daim destekleyen, sadık bir taraftar grubu var. Zaman zaman konuk takım taraftarlarının yaptığı tribün şovlarıyla kendi evimizdeki maçlarda deplasman takımı durumuna düşsek de, kaybedilen bir karşılaşmanın ardından takımını alkışlarla soyunma odasına uğurlayan centilmen bir seyirci grubuna sahibiz.


Bazen tribünleri dolduramıyoruz, bazen de gol kralı olmuş bir futbolcumuza özel bir beste yapamıyoruz ancak tüm bunlar turuncu yeşilli takıma gönül vermiş, belirli sayıda taraftar topluluğu olmadığı anlamına gelmez. Tabi ki takımımız Süper Lig'e çıktıktan sonra tribünlerde gözle görünür bir artış var ancak bu kesinlikle yeterli değil! Madem Türkiye'nin dünyaya açılan turizm penceresiyiz, madem bir turizm kentinin futbol takımı, halkını Süper Lig'de temsil ediyor, öyleyse daha çok, daha bilinçli, daha etkili taraftar kitlemiz olmalı. Evet, taraftar gruplarımız birbiriyle yarışmalı... Ancak bu yarış farklı platformlarda değil, iyi tezahürat, kalabalık grup ve kaliteli organizasyonlarla olmalı...

Taraftar anlamında bir eksikliğimiz de sosyal medya alanı… Örneğin 300 bin nüfuslu Alanya'da, Alanyaspor'un sosyal medya hesaplarını takip edenlerin sayısı 14 binle sınırlı kalmamalı... Bu sayı 50-100 bin seviyelerine çıkmalı. Taraftar desteği sadece maçlarda değil, sosyal medya alanında da olmalı. Kulübün sesini daha iyi duyurabilmesi için taraftarın bu platformda da kulübüne destek vermesi gerekir. Kulüp sosyal medyasından yapılan bazı paylaşımların altında Alanyaspor taraftarından çok başka takım taraftarlarının yorumlarını görüyoruz. Burada yapılan yorumlar ve etkileşim dahi kulübe bir katkıdır.  Nasıl teknik ekip, futbolcu ve hatta yönetimler sezon sonu bir öz eleştiri yaparak eksiklerini gidermeye çalışıyorsa, taraftarlar da kendi eksiklerini gözden geçirip, sezon başlamadan çalışma yapmalıdır.

Yeni sezonda tribünlerde daha çok taraftar, daha fazla yerleşik yabancı ve renkli görüntüler olması ümidiyle!

Hoşçakalın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum