Teoman Eriş

Teoman Eriş


Yazı 'yüzme' ile karşıladık!

14 Haziran 2023 - 16:10

Alanya’nın yaz aylarına ayrı bir heyecan ve renk katan aktivitelerin başında gelen spor organizasyonları bu yıl yüzme yarışlarıyla başladı.

Yaz sezonu boyunca triatlon, hentbol, güreş ve birçok farklı organizasyona ev sahipliği yapacak olan Alanya, ilk baharı uğurladığımız, yaza ‘merhaba’ dediğimiz mayıs ayının sonlarında, ‘Alanya Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışları’ ile spor organizasyonlarına başladı.

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi ve Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen 2023 Mehmet Bedrettin Arısoy Sezonu Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Alanya Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışları 300 sporcunun katılımıyla yapıldı.
 
Galip Dere Plajı’nda düzenlenen yarışlarda sporcular 1500 metre, 3000 metre ve 5000 metre serbest yüzdüler. Genel klasman 5000 metre serbest yüzme kadınlarda 1’inci Özlem Ör, 2’nci Elif Delve Başer Can ve 3’üncü Viktoriya Üçüncü oldu. Genel klasman 5000 metre serbest yüzme erkeklerde ise birinciliği Emre Öztürk, ikinciliği Aleksandr Kudükov ve üçüncülüğü Özkan Dizar oldu.
 
Dereceye giren sporcular madalyalarını, Alanya Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ve Türkiye Yüzme Federasyonu yetkilileri tarafından aldı.

Yüzme yarışlarıyla başlayan spor organizasyonları yaz sezonu boyunca devam edecek. Bu organizasyonların hem spor turizmine katkı sağlamasını, hem de sosyal yaşama renk katmasını umut ediyoruz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum