Teoman Eriş

Teoman Eriş


BU İKİLİ ÇOK İŞ YAPAR

15 Ekim 2017 - 23:55 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:29

Aytemiz Alanyaspor yaz transfer sezonunun sonunda, taraftarlarına sürpriz yaparak Şilili forvet Junior Fernandes'i 3 yıllığına renklerine bağladı.


Geçen sezon kiralık olarak turuncu yeşilli takımda forma giyen ve 14 maçta 6 gol atıp, 3 de asist yapan Fernandes, yüksek maliyeti nedeniyle Dinamo Zagreb'e dönmek zorunda kalmıştı. 'Dönmek zorunda kalmıştı' dedim çünkü Şilili yıldızın giderken aklının Alanya'da kaldığını biliyoruz.

SÜRPRİZ OLDU

Alanyaspor yönetimi geçen sezon takıma olan katkısından dolayı onu tekrar kiralamak, hatta bonservisini almak istemişti. Transfer döneminde mali imkanlar ve kulübünün çıkardığı zorluklar nedeniyle bu mümkün olmadı. Transfer döneminin sonuna gelindiğinde ise her iki taraf fedakarlık yaparak orta yol bulundu, Hırvat ekibi ikna edildi ve sonunda transfer gerçekleşti. Tam da umudu kesmişken gerçekleşen bu transfer Alanyaspor taraftarı için sürpriz oldu. Sezon başında yapılan transferlerden tatmin olmayan bazı taraftarlar da Fernandes'in gelmesiyle rahatladı, moral buldu.

Fernandes'in oynadığı takımlara olan katkısı ortada... Alanyaspor'da geçirdiği yarım sezonda ortaya koyduğu istatistiğin yanı sıra, bu sezon Hırvatistan ligindeki ilk 7 maçta da kalitesini ortaya koydu. Ligde 3 golle takımına katkı sağladı. Üstelik Avrupa Ligi Elemeleri'nde de 4 kez forma giyerek bu maçlarda bir gol ve bir asistlik katkı sağladı takımına.

FERNANDES - LOVE İKİLİSİ

Kalitesiyle takıma büyük katkı sağlayacağından şüphemiz yok ancak 29 yaşındaki Şilili'nin bir başka misyonu da, turuncu yeşilli takımın 'gol kralı' ünvanlı' Brezilyalı yıldızı Vagner Love'ın forvet hakkındaki en önemli partneri olması... Fernandes'in geçen sezon Vagner Love ile ortaya koyduğu uyum ve bu uyum sayesinde yaptıkları olumlu işler ortada...

Junior Fernandes'in hem bireysel yeteneği ile skora doğrudan yapacağı katkı, hem de Vagner Love'un işini kolaylaştırarak yapacağı dolaylı katkı Alanyasapor'u bu sezon istediği seviyeye çıkaracaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum