Sanem Zorlutuna

Sanem Zorlutuna


DELİLİK

03 Temmuz 2018 - 04:03 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:29


Siz hiç kendinizi izlediniz mi? Mesela en mutlu anınızda nasıl davranıyor, nasıl gülüyor, gülünce nasıl görünüyorsunuz? Ya da nasıl hissediyorsunuz, mutluluğun tanımı ne sizin için? Peki ya öfkeliyken, kızgınken, acı çekerken,... vs nasıl davranıyor, nasıl görünüyor, nasıl hissediyorsunuz? Niye kızıyor, neye mutlu oluyorsunuz? Size kendinizi tanımlayın desem ya da başkaları sizin için ne der desem ne dersiniz?

Bugün bir danışmanım bu soruların benzerlerini sordu bana, başladım düşünmeye ve cevapları yazmaya. Sonuç, benim için çok etkileyiciydi. Bazen ne kadar da uzaklaşıyoruz kendimizden, hatta belki kavuşamamışız bile hala. Kimin ne yaptığı, yapmadığı, yaşama kaygısı, çocuklar, akrabalar, arkadaşlar,.. vs. derken ne kadar da uzaklaşıyoruz ÖZümüzden, aslında tek sorumluluğumuz kendi varoluşumuzu gerçekleştirmek iken! Yolda kulak misafiri oldum, bir anne kızına dert yanıyor 'doktor her gün yüzmelisin dedi, ben şimdi kiminle gideceğim her gün plaja?' İçimden seslenmek geldi 'KENDİNLE'. Bir başkası olmadan kendisiyle kalmak nasılda korkutuyor insanları! Mesela en son ne zaman sinemaya gittiniz yalnız, ne zaman sadece kendiniz için kendinizle bir şey yaptınız? Çocuğunuz, eşiniz, sevgiliniz, anneniz,..vs ne sever, ne sevmez, ne ister,...vs. hepsini bilirsiniz çünkü değerlidirler, bilmek istersiniz mutlu anlar yaratabilmek için. Peki ya kendiniz, mutlu anlar için kendinize yetemez misiniz?

Kendimize mutluluğu çok gördüğümüzden mi, yoksa neyin bizi mutlu edeceğini bilmediğimizden mi, yoksa kendimizle ne yapacağımız bilmediğimizden mi bu kaçış? Varsayın hatta deneyin kendinizle kalmayı, hiçbir şey yapmadan, susturun aklınızı elinizden geldiğince ve sorun bakalım kendinize tıpkı bir arkadaşınızla karşılaşmış gibi 'NASILSIN?' ve daha nicelerini, duyun cevaplarınızı. Zaman zaman kendimizle, benliğimizde kalıp farkında olmak delilik değil ancak varoluşumuza saygı duymak olabilir. Zira kendiyle iletişimi olmayan birinin başkalarıyla etkili iletişim kurması mümkün de değildir. Her zaman dediğim gibi, her ne bekliyorsak diğerlerinden, kendimizden kendimize eksik olduğu içindir.

Bir hediye alın bugün kendinize ve hatırlayın değerinizi!

YORUMLAR

  • 0 Yorum