Canan Şencan

Canan Şencan


ZAFER BAYRAMININ ANISINA

16 Ağustos 2018 - 00:55 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:29

Bir ümmetten millet yaratan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına.......


Türk olmak bir ırkın devamıdır. Atatürk bu adil ırkın yeniden bir araya gelerek büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve Osmanlı'nın sona erdirilmesiyle, sömürülen ve hiç bir hakkı olmayan halkın esaretten kurtularak kendi öz benliğini bulmasını sağlamıştır.  Bunu yaparken de insan olmak ve insanca yaşamak isteyen, birlikten kuvvet doğar sözünü şiar edinmiş, toprağın vatan olduğunun bilincinde, özgürlük ve demokrasinin anlamını bilen bir avuç yürekli insanla yola çıkmıştır. Bir milletin yoktan var edilmesine tanıklık eden tüm dünya ülkeleri hala alkış tutup takdir ederken, bazılarının karalama kampanyasına destek veriyor olması gerçekte kendi yetersizlik ve yeteneksizliklerinin açık bir göstergesidir.

Rahmetli Süleyman Demirel bir AP milletvekilinin rahmetli İsmet İnönü'ye laf söylediğini duyunca o milletvekilini çağırtarak; “laf ettiğin adamın arkasında kazanmış olduğu  iki büyük savaş var. Senin arkanda ise terzinin diktiği bu ceketten başka neyin var?” diye azarlamıştır.

Evet Atatürk ve İnönü ‘nün arkasında kazanmış oldukları zaferler, kurmuş oldukları Türkiye Cumhuriyeti, enkaz halinde  yokluktan kıvranan bir ülkenin çok kısa sürede yeniden inşası var. Onlara laf edenlerin çoğunun sırtında terzinin diktiği ceket bile yok.

Minnet duymak, vefa borcu nedir bilmek, vicdanlı olmak insanidir. Haddini bilmekte öyle. Biz Türk genleri taşıyan Türk oğlu Türk'üz.  Bir dönem atalarımızı sömürenlerden kendi öz benliğimize kavuşturan Atatürk ve silah arkadaşlarına vefa borcumuzu asla unutmayız.  30 Ağustos'tan başka Zafer Bayramı tanımayız.  Ve bizi tebaa olmaktan kurtarıp, özgür bireylerin oluşturduğu bir Türkiye kuran ve topraklarımızın VATAN olduğunu beynimize mıh gibi çakanlara minnet duyarız. Türkiye topraklarında yaşayan kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.  Zafer Bayramımız kutlu olsun. Milletimiz her daim muzaffer olsun.

Sevgiyle ve dostça kalın.  Kendinize ve keyfinize iyi bakın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum