Canan Şencan

Canan Şencan


ATDD’DEN MAKALE YARIŞMASI

13 Mart 2018 - 01:02 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:29

Merhaba Sevgili Alanya Time okurları...


'Öncelikle makale nedir?' sorusuna yanıtla başlamak istiyorum bu ayki yazıma. Makale: Alanında uzman bir kimse tarafından yazılan, herhangi bir konuda bilgi vermek amacı güden, bir görüşü desteklemek, bir savı öne sürüp bunu kanıtlamak ereğinde olan ve bir gazete ya da dergide yayımlanan, belli uzunlukta, başlıklı ve imzalı yazıdır.

Bu tanımlamadan hareketle; makale toplumu bilgilendirme, farkındalık yaratma, toplum yararına olan konularda birliktelik sağlama, bilgiyi destekleme ve böylece topluma yön verme gibi çok önemli bir konuya hizmet eder. Her ne kadar okuma alışkanlığı fazla olmayan bir toplum da olsak, iyi yazılmış, açık ve net bir dil kullanılmış, düzgün Türkçe kullanılmış, fazla uzun olmayan akıcı makalelerin ciddi anlamda bir okuyucu kitlesi olduğundan eminim. Günümüzde makalelerin hepsi uzman kişiler tarafından yazılmıyor aslında. Önemli olan, yazı yazmak için konunun uzmanı olmaktan öte konu hakkında doğru bilgiye sahip olmak ve bunu uygun bir yazım diliyle yazıya dökmek olsa gerek.

Yerel bazda düşünecek olursak; yerel basında köşe yazarlığı yapan yazarlarımızın, bulundukları yöre ile ilgili sorunları dile getirmeleri çoğu zaman konu ile ilgili kurum ve kuruluşları da harekete geçirebiliyor. Ya da toplumda farkındalık yaratarak, sorunun çözümlenmesine katkı sağlıyor. Kısacası makaleler farkında olmasak da hayatımızı yönlendirmede bile bizlere ışık tutabiliyor. Toplumu irşat edebilme noktasında da önemli katkı sağlıyor.

İşte bu nedenle; Alanya Toplumsal Dayanışma Derneği olarak: Alanya genelini kapsayan bir MAKALE YARIŞMASI düzenliyoruz. Yarışmanın konusu ve şartnamesini Alanya Toplumsal Dayanışma Derneği'nden temin edebilirsiniz.  Yarışma ile ilgili afişler, dergimizin bu sayısını okumakta iken bir çok yerde asılmış olacak sanırım. Ve yine yerel basında da yarışma şartnamesi yer almış olacak.  ALTSO Başkanı Sayın Mehmet ŞAHİN, DİM MEDYA VE DİM TV sahibi sayın Mehmet Ali DİM ve ALANYA TİME Dergisi sahibi sayın Kemal GÜLGEÇ, yarışmada ilk üç dereceye girecek makale sahiplerini kendileri ödüllendirmeyi severek kabul ettiler. Bununla birlikte dernek olarak bizimde yarışmada dereceye girenlere nacizhane ödüllerimiz olacak. Dereceye giren makaleler yerel basında ve Alanya Time dergisinde yayımlanacak. Değerli köşe yazarımız sayın İsmail HABOĞLU ve Dim Medya sahibi sayın Mehmet Ali Dim yarışmanın değerli jüri üyelerinden. Jüri üç yada 5 kişiden oluşacak. Ödüller ise şık bir organizasyonla sahiplerine teslim edilecek.

Bu ay yarışmamızın duyurusunu paylaştım sizlerle. Önümüzdeki sayıda bir başka konuyla tekrar birlikte olmayı umut ediyorum.

Sevgiyle ve dostça kalın. Kendinize ve keyfinize iyi bakın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum