Melis Tarhan

Melis Tarhan


FİT BİR VÜCUT İÇİN 10 ADIM

10 Nisan 2019 - 01:38 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:28

Kış mevsimi bedenimiz için fazlasıyla yıpratıcı bir süreçtir. Artan hastalıklar, hava kirliliği, mevsimsel sebeplerden ötürü yeterince meyve-sebze tüketememe, fiziksel aktivitelerimizin azalması, artan tatlı ihtiyaçları derken kış mevsiminden bahara geçiş evresinde fazla kilolarımızla başımız dertte olabilir. Bu değişikliğe ayak uyduramayan bağırsaklarımızdaki dengesizlik nedeniyle kabızlık problemleri, şişkinlik, mide problemleri, vitamin-mineral emiliminde dengesizlikler sebebiyle tırnaklarda kırılmalar, saçlarda dökülmeler, ciltte kurumalar ortaya çıkabilir. Bahar yorgunluğundan kurtulmak, vücudumuzu kışın getirdiği toksinlerinden arınmak için sizlere 10 ipucu veriyorum.


1) Sebze suyu ile güne güzel bir başlangıç yapın. 5-6 adet salatalık, çeyrek demet maydanoz, 1-2 sap kereviz, 4-5 yaprak marul ile hazırlayacağınız 250 ml. sebze suyunu rahatlıkla tüketebilirsiniz.

2) Parlak bir cilde kavuşmak için domates suyu tüketin. Cildinizin parlaklığını geri kazanmak için yapacağınız karışım güneşten yıpranan cildinizin toparlanmasında, toksinlerinden arınmasına yardımcı olacaktır. 2 adet domates, yarım limon suyu ve 1 avuç naneyi blenderdan geçirerek günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

3) Kara Lahana ile kan dolaşımınızı arttırın. Lahanada bulunan ve kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan K vitamini kan kalsiyum seviyelerini düzenleyerek kemiklerin güçlenmesinde görev alır.Aynı zamanda C vitamininden zengin olan lahana ciltte kollajen üretimini sağladığı için elastikiyeti de arttırmaktadır.

4) Mevsim geçişlerindeki oluşan sivilceler için; Brokoli tüketin. Brokoli, ıspanak, roka, marul, maydanoz gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi önemlidir. Salatalarınızda, sebze sularında mutlaka bu sebzeleri kullanınız. Salatalarınıza ekleyeceğiniz keten tohumu aynı zamanda kabızlık problemlerini çözerken aynı zamanda cildin nemlenmesinde ve akne tedavisinde etkili olacaktır.

5) Günde 1 avuç çilek veya yaban mersini ile cildinizi koruyun. İçerdikleri antioksidanlar sayesinde güneş ışınlarından ve hava kirliliğinin etkilerinden cildi korur. A, C, E vitaminleri en önemli antioksidanlardır. Günde 1 avuç çilek veya yaban mersini, 1 orta boy kivi veya portakal, cildin ihtiyacı olan C vitaminini sağlayacaktır.

6) Ciltteki kırışıklıkları önlemek için haftada iki kere Somon tüketin.

7) Kahvaltı yapmadan güne başlamayın.

8) Gün içerisinde fazla kahve tüketiminden kaçının.

9) Düzenli egzersiz yapın

10) ...Ve son olarak günde 2-2,5 litre su içmeye özen gösterin. Su tüketiminiz az ise veya su tüketirken zorlanıyorsanız suyun içerisine karanfil, elma, tarçın, nane, limon ile tatlandırabilirsiniz.

Aynı zamanda kliniğimizde cilt bakım, PRP, Botoks, Mezoterapi, Altın İğne Terapisi, Saç ekimi ve bakımı, Bölgesel incelme için Soğuk Lipoliz ve diğer estetik-plastik cerrahi işlemler yapılabilmektedir. Yaza özel fırsatlarımızdan yararlanmak, yaza dilediğiniz gibi bir başlangıç yapmak istiyorsanız sizlere bir telefon kadar yakınız. Değişimi bizimle yaşamanız için sizleri kliniğimize bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum