Abdullah Tuncer

Abdullah Tuncer


TURİZM VE EMLAKTA PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ

25 Ocak 2017 - 23:42 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:29

Avrupa ve Rusya pazarlarında yaşanan malum olaylar sonrası, umduğunu bulamayan ve en azından bu yıl bulamayacak olan Turizm ve Emlak sektörü, doğal olarak alternatif pazarlara yöneldi. İran, Azerbaycan, Emirlikler ve hatta Çin potansiyeli yüksek ülkeler olarak değerlendirmeye alındı.  Elbette bu girişimler, uzun vadede olumlu sonuçlar doğuracaktır . Ancak bu yıl için sezonu kurtaracak adımlar da atılmalı, kısa vadede sonuç alınabilecek yollar aranmalıdır.


 Terör olaylarının bugün her ülkede yaşanabileceği ve yaşanıyor olduğu gerçeğinden yola çıkılarak, alışık olduğumuz pazarları geri kazanmanın bir yolu bulunmalıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığı hep eksikliğini vurguladığımız “ İç Turizm” potansiyelini işaret etmekle yetinmeyi bırakıp,  yurtdışında yapılan Turizm fuarlarına yapılan yatırımları biraz daha arttırmalıdır . 16-19 Şubat 2016 tarihleri arasında İran’da yapılan Turizm fuarında Bakü Turizm Ataşesinin, Tahran’daki Turizm fuarına ülkemiz adına geliyor olması, 80 milyonluk bir ülkenin ve hatta geçen yıl 2 milyon turist aldığımız bir ülkeye verilen değerin ve Bakanlığımızın turizm politikasının bir aynası olarak gösterilemez mi?

Yazlık turizmin merkezi olan bölgemizde, sezonu, Nevruz vesilesiyle 1 Mart tarihine çekme potansiyeli olan bir ülkede Turizm Tanıtım Müşavirliğinin olmaması ne demektir?

Alanya açısından baktığımız zaman “Ulaşım” sıkıntıları bu tip pazarlardan istifade edilmesini zorlaştırmakta , doğal olarak bu ülkelerden gelen turistin kalitesini düşürmektedir. Her turizmcinin de bildiği gibi Turizm keyfi bir olgudur ve konforu bozan faktörlerden olumsuz yönde etkilenmektedir. Mesela İran’da, ekonomik durumu ortalamanın üzerinde olan turist, şehrimizi ulaşımın zor ve zahmetli olması sebebiyle  maalesef tercih sıralamasının sonlarına koymaktadır .

Oysa ki Tahran’dan kalkacak bir uçak, iki buçuk saatte Gazipaşa Havalimanına inebilmektedir ve hem turist hem de yatırımcı kalitesi açısından bu çok önemlidir. Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve beraberindeki heyetle, 16-19 Şubat 2016 tarihleri arasında Turizm Fuarına katılmak için İran’da bulunduğumuz süreçte,  İran Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü ile yaptığımız toplantıda, İran menşeili bir havayolu firmasının başvurması durumunda Gazipaşa Havalimanına direk uçuş izni verilebileceği söylendi . 23 Şubat’ta başlayan İran Emlak Fuarı'na katılmak için Tahran’a ikinci gidişimde, Aseman Airline ile şahsen yaptığım görüşmeler sonucunda Gazipaşa Havalimanına haftada iki kez olmak üzere direk uçuş için anlaşarak, İran Sivil Havacılık Kurumuna başvuru yapılmasını sağlayarak sonucunu beklemeye başladık . Yine çıkan bazı pürüzlerin de aşılarak Gazipaşa Tahran arasında direk uçuşların başlaması için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz .

Ulaşım rahatlığı sağlandığında ve profesyonel bir tanıtımın da yapılabildiği halde, yaz – kış doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri sınırsız şehrimiz hiçbir siyasi olaydan etkilenmeden her yıl dolu dolu sezonlar geçirebilecektir. Temmuz 2016 itibariyle başlayacak olan Bakü – Gazipaşa uçuşları alternatif pazarlarda yapılan tanıtımların ilk meyvesi olacaktır . Emeği geçenlere teşekkür ve tebriklerimi sunar bu gibi gelişmelerin devamını temenni ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum