Kalabalık Yerlerde Bile Mükemmel Fotoğraflar Çekmenin 5 Sırrı

Gidip gördüğünüz o muhteşem kentlerde yakaladığınız ayrıntıları fotoğraflarla sonsuzlaştırmak isteyen bir fotoğraf meraklısı olabilirsiniz.

Kalabalık Yerlerde Bile Mükemmel Fotoğraflar Çekmenin 5 Sırrı
16 Ocak 2021 - 22:11

Dünyanın en turistik bölgelerinde sanatınızı konuşturmak için çabalıyor olabilir, bir turist ordusunun buna izin vermiyor olmasına da sinirlenebilirsiniz. Üstelik diğer fotoğrafçıların da çekim yapmak istediğiniz açıda mesken tutmaları sizi umutsuzluğa sürükleyebilir. O mükemmel sarayın panoramik fotoğrafını çekmeye çalışırken, turistleri ya da diğer fotoğrafçıları kovalamak gibi bir şansınız olmadığını da biliyorsunuz. Anlıyoruz, bu yüzden size kovalama eylemlerinden çok daha akıllıca yöntemler sunuyoruz. İşte, kalabalıkların içinde strese girmeden fotoğraf çekmenin basit ama etkili sırları:

Erkenden Orada Olun

“Erken kalkan yol alır” sözünün sahibi olan atamızın bir fotoğrafçı olmadığına eminiz. Ama kesinlikle bu durum için söylenmiş bir cümle gibi. Fotoğraf çekmek için iyi bir noktayı garanti etmek istiyorsanız, oraya varan ilk insanlardan biri olmalısınız. Birkaç açıdan deneme çekimi yaptıktan sonra, henüz insan kalabalığı yokken stressiz bir şekilde fotoğraflarınızı çekebilirsiniz. Olabildiğince erken saatlerde fotoğraf çekmeye çalışın. Çünkü tüm turistler kahvaltılarını bitirdikten sonra buraya gelecekler! O saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…

Arkadaşlarınız da Yanınızda Bulunsun

Bu madde sizi biraz şaşırtıyor olabilir. Çünkü fotoğrafçılar genelde tek başlarına fotoğraf çekerler. Eğer fazlasıyla turistik bir bölgedeyseniz, sizin imdat butonunuz arkadaşlarınız olacaktır. Deklanşöre basacağınız zaman sizin yerinize insanlardan kısa süreliğine müsaade isteyebilir ya da diğer ekipmanlarınıza sahip çıkmanıza yardımcı olabilirler. Bir de istediğiniz fotoğrafı yakalamanız için modeliniz olmayı kabul eden bir arkadaşınız var ise çok şanslısınız.

İnsanlardan Yardım İstemeye Çekinmeyin

Eğer yanınızda arkadaşlarınız yoksa çevrenizdeki insanlardan yardım isteyin. Bu madde, kalabalıklarla tek başınıza başa çıkamadığınızı gördüğünüz anda pes etmekten çok daha akıllıca bir yol. Kibar bir dille onlardan yardım talep ettiğinizde, size yardımcı olmak için gösterdikleri çabaya inanamayacaksınız. Zaten seyahatlerin amacı, yeni insanlarla tanışmak ve yeni yerler keşfetmek değil mi?

Diğer Fotoğrafçılarla İletişim Kurun

Çevrenizdeki fotoğrafçılar sizin rakipleriniz değil, sizinle beraber aynı zevki paylaşan macera ortaklarınız… Önce bunda anlaşalım. Üstelik onların vereceği teknik önerilerden faydalanabilir, fotoğraflarını görerek kendi kompozisyonlarınız hakkında fikir alabilirsiniz. Onlardan lens ödünç almak, tripodunuz için yer istemek ya da onlara yardımcı olmak hem işinizi kolaylaştıracak hem de kısa süreli dostlukların önünü açacaktır.
 

Sezon Öncesi ya da Sonralarını Tercih Edin

Eğer insan kalabalığını bunlara rağmen aşamayacağınızı düşünüyorsanız ve amacınız ağırlıklı olarak fotoğraf çekmekse, ziyaretçi yoğunluğu olmayan dönemleri değerlendirebilirsiniz. Yaz turizminin yoğun olduğu yerlerde yaz başını, şehir turlarında bahar zamanlarını tercih edebilirsiniz. Unutmayın; bir fotoğrafçı her zaman doğru zamanda, doğru yerde bulunmalıdır.

Güzel fotoğraf çekme konusunda daha da usta hale geleceksiniz!

  1. Işığı ayarlayın. ...
  2. Kompozisyonu iyi ayarlayın. ...
  3. 3. Fotoğrafa "Resim" demeyin. ...
  4. Anı yakalayın. ...
  5. 5. Ritmi hissedin. ...
  6. Farklı bakış açıları yakalayın. ...
  7. 7. Uzun pozlama yapın. ...
  8. 8. Hareketi vurgulayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum