Miniatürk Müzesi - İstanbul

Miniatürk, diğer bir ifadeyle Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi, dünyanın bazı ülkelerinde de olduğu gibi şehirlerin ve ülkenin önemli eser ve yapıtlarının minyatür maketlerinin sergilendiği bir açık hava müzesidir.

Miniatürk Müzesi - İstanbul
18 Mart 2021 - 12:38
 İstanbul içinde kısa bir sürede Türkiye’nin önemli tarihi ve kültürel mekanlarında tur atmak isteyenler ve özellikle çocuklu aileler için çok ideal bir mekan.
Haliç kıyılarında, Sütlüce semtinde bulunuyor. Aynı zamanda 60.000 metrekarelik alanı ile dünyanın en geniş alanına kurulmuş bir minyatür park özelliğine sahip.

Miniatürk’te Çanakkale Zafer Anıtından Amasya ve Safranbolu evlerine, Selimiye Camii, Mevlana Türbesinden Malabadi ve Mostar köprüsüne, Sultanahmet, Ayasofya, Boğaziçi Köprüsünden Atatürk Havalimanına kadar Türkiye’nin en önemli ve tarihi yapıtların gerçek boyutlarının 1/25 oranında minyatürlerini görmek mümkün.

Bünyesinde ayrıca Kristal İstanbul ve Panorama Zafer Müzesi adında iki minik müze bulunuyor.
Açık havadaki sergi alanının dışında ayrıca restoran, kafeterya, hediyelik eşya dükkanı, çocuk oyun parkı, feribot, kumandalı tekne, gezi treni, satranç ve labirent alanı ile Türkiye-İstanbul Simülasyon Helikopter turunu barındıran çok büyük bir kompleks. Ayrıca 300 araçlık otopark alanı da mevcut.



62 parça İstanbul Eserleri, 60 parça Anadolu Eserleri ve 13 parça Osmanlı Yurtdışı Eserleri olmak üzere 3 bölüm halinde minyatürler bulunuyor.
Minyatür modeller o kadar orijinal ve gerçekçi ki kendinizi Güliver gibi bir dev misali masallar diyarında geziyor gibi hissediyorsunuz.



Miniatürk’ün bir diğer etkileyici alanı ise, dünyanın ilk ve tek kristal müzesi olan Kristal İstanbul. Kristal cam, ışık ve yüksek lazer teknolojisini tarihle buluşturan 3 boyutlu eser müzesi olan Kristal İstanbul’da İstanbul’un en önemli ve değerli 16 tarihi eserinin kristal cam içine lazerle işlenerek oluşturulan figürleri sergileniyor.
Kristal Müzesi’nde Topkapı Sarayı, Ayasofya, Galat Kulesi gibi İstanbul’un 16 parça kristal eserlerini görebiliyorsunuz.
 Türkiye’nin tarihi geçmişindeki büyük savaşlara ve günlük hayata, ses ve ışık efektleri eşliğinde tanık olacaksınız. Ayrıca bir de Atatürk Fotoğrafları sergi alanı mevcut.












 


YORUMLAR

  • 0 Yorum