'Çocuk evlilikleri' pandemide daha da arttı!

Dünya genelinde işsizliğe yol açan Kovid-19 salgını, Sierra Leone gibi yoksul Batı Afrika ülkelerinde “başlık parası” için çocuk yaşta evliliklerin artmasına neden oldu.

'Çocuk evlilikleri' pandemide daha da arttı!
15 Aralık 2020 - 10:06
Birleşmiş Milletler, salgından kaynaklanan ekonomik zorluklar nedeniyle 13 milyondan fazla kız çocuğunun 18 yaşından önce evlendirilebileceğini tahmin ediyor. Çocukları Kurtarın Vakfı da (Save the Children) sadece bu yıl çoğu Afrika, Asya ve Orta Doğu’da yaşayan 18 yaş altı yarım milyon kız çocuğunun evlendirilme riski altında olduğunu duyurdu.
Başlık parası için
Çocuk yaşta evlilik, dünyanın en büyük sorunlarından biri. Girls Not Brides (Kızlar Gelin Değildir) gibi dünya çapında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Kovid-19 salgınının “insanlık dışı” bu zoraki evliliklerin sayısını artırdığını ve artırmaya devam edeceğini açıkladı. Sierra Leone’de faaliyet gösteren bir yardım kuruluşu, ülkenin birçok köyünde kız çocuklarının “başlık parası” için evlendirildiğini duyurdu.
50 dolar için evlendirildi!
Afrika ülkesi Sierra Leone’nin Komao köyünde 16 yaşındaki Marie, ailesinin salgın nedeniyle bozulan ekonomik durumundan dolayı, 50 dolar karşılığında birinin eşi olmuş. Uzmanlara göre, köyün yakınındaki madencilik faaliyetlerinin durma noktasına gelmesiyle, çoğu madenci olan babalar, ailelerini geçindirmek için kız çocuklarını belli bir ücret karşılığında evlendiriyor.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Polat Alp
    3 yıl önce
    17 yaşında zina yapsa kaçamak, evlense yanlış oluyor. Tüküreyim böyle zihniyete.