Protesto için onur nişanını iade etti

İtalyan gazeteci-yazar Corrado Augias, Mısır’da ölü bulunan İtalyan araştırmacı Giulio Regeni cinayetinde Mısır makamlarının sorumluluğu bulunduğunu gerekçe göstererek, Fransa’nın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’ye Fransız “Legion d’Honneur” onur nişanı vermesini protesto amacıyla kendisinde de bulunan nişanı iade etti.

Protesto için onur nişanını iade etti
15 Aralık 2020 - 10:07
“La Repubblica” gazetesindeki köşesinde, Regeni’nin hatırası ve ödülün önemine atfen kendisinde bulunan “Legion d’Honneur” onur nişanını iade edeceğini açıklayan gazeteci-yazar Augias, dün sabah Fransa’nın Roma Büyükelçiliği’ne giderek Büyükelçi Christian Masset ile görüştü, nişanı iade etti.
İngiliz Cambridge Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Giulio Regeni, Mısır’daki işçi sendikaları ve aktivistlerle ilgili araştırma yapmak üzere bulunduğu sırada, 25 Ocak 2016’da ortadan kaybolmuş, 3 Şubat’ta Kahire-İskenderiye yolunda cesedi bulunmuştu. İtalya’nın o dönemki Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, Regeni’nin vücudunda işkence izleri gördüğünü belirtmişti. İtalya’nın yürüttüğü soruşturmada, Regeni’nin öldürülmesi olayına 4 Mısırlı gizli servis görevlilerinin de karıştığı belirlenmişti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum