Açık Hava Sinema Kültürünü Yaşatan Şehirler

“Akşam olunca toplanırdık arkadaşlarla, alırdık gazozumuzu, leblebimizi doyasıya film izlerdik…” cümleleri ile büyüyen nesle müjdemiz var! Bu gelenek aslında hala yaşıyor. Bulunduğunuz şehirde ya da gittiğiniz bir seyahatte bu nostaljinin tadına bakarak, en sevdiğiniz filmleri yıldızların altında izleyebiliyorsunuz.

Açık Hava Sinema Kültürünü Yaşatan Şehirler
16 Ocak 2021 - 22:25

Üstelik şehrin en güzel yerlerine konumlanan bu sinemalar, genelde size eşsiz manzara izleme imkânı da sunuyor. İşte rüzgâr, yıldızlar ve şehir manzarası eşliğinde sanat damarlarınıza hitap eden, açık hava sineması izlenebilecek şehirler.

Çengelköy Yazlık Sineması, İstanbul

Açık hava sineması kültürünü yaşatmak için her yaz haziran ayının sonunda açılan Çengelköy Yazlık Sineması, ticari amaç taşımayan şirin bir yazlık sinema… Çengelköy’de bulunan top sahasının sinemaya dönüşmesiyle oluşturulan bu sinema, genellikle vizyon ile uyumlu filmlere yer veriyor. Belli bir ücret karşılığında yıldızların altında izleyebileceğiniz filmler ile büyüklerimizin özleyerek anlattığı açık hava sinema keyfini siz de deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun dışında Büyükada’da bulunan Lale Sineması ve belli aralıklarla filmlere de yer veren Enka Açık Hava Tiyatrosu bu keyfi size yaşatacak diğer alternatiflerden.

La Villette, Paris

Parisliler de bu konuda hassas. Her yaz La Villette Park’ta düzenlenen bu etkinlik sadece film izleme keyfini sunmuyor size. Çimlere yayılıp arkadaşlarınız ve aileniz ile piknik yaparken, film izleyebiliyorsunuz aynı zamanda. Gösterimler, temmuz ayı sonundan ağustos ayının sonuna kadar sürüyor. Üstelik bu etkinliğe katılmak tamamen ücretsiz.
 

Sala Montjuic, Barselona

Sala Montjuic, Barselona’daki Montjuic Kalesi bahçelerinde her yaz gerçekleşen açık hava sinema festivali. Sala Montjuic 2016 Açık Hava Film Festivali 1 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Klasikleri ve vizyondan henüz çekilmiş taze eserleri burada izlemeniz mümkün. Tarihin gölgesinde izlediğiniz bu filmler, size açık hava sinema farkını doyasıya yaşatacaktır. Yalnız bu sinema yiyecek-içecek konusunda Paris’ten ayrışıyor. İçeri atıştırmalıklarınız ile girmeniz neredeyse imkânsız. 13 Euro karşılığında; sinema bileti, hamburger ya da cips içeren bir paket alabiliyorsunuz.

Cine Thisio, Atina, Yunanistan

1935’ten beri Yunanistan’ın açık hava sinema kültürünü oluşturan Cine Thisio, Atina’nın en sevilen etkinlikleri arasında. Akropol ve Panteon manzaraları eşliğinde izlediğiniz filmler, size daha da anlamlı gelecektir. Üstelik bu sinema, dışarıdan yiyecek-içecek getirme durumuna hiç de kötü gözle bakmıyor. Bu ılımlı yaklaşım nostalji rüzgârını daha da kuvvetlendirmiyor mu?
 

St. George Open Air Cinema, Sidney

Dev bir perde ve arkasında tüm ihtişamıyla Sidney! Şehrin en güzel noktalarından olan Mrs. Macquaries Point’ta konumlandırılmış sinema, açık hava sinemaseverleri kendine çekiyor. “Filmi mi izlesem, Sidney’e mi hayran kalsam?” ikilemi yaşayacağınız bu sinemada, dünyanın en çok izlenen filmleri gösterime giriyor. Sinemanın hemen yanında, yine sinemaya ait bir bar bulunuyor. Soğuk içeceklerinizi yudumlarken, Sidney ile film keyfine doyamayabilirsiniz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum