Türkiye Sınırları İçinde Arkadaşlarla Yapılabilecek 5 Çılgın Plan

Arkadaşlarla vakit geçirmek her zaman eğlencelidir ama bazen topluca nasıl takılacağımız konusunda kararsız kalırız. Büyük şehirlerde yapılabilecek aktiviteler çok fazla olabilir ama bir süre sonra rutine dönüşüp sıradanlaşıyorlar. Peki, bu durumda ne yapmak gerekiyor?

Türkiye Sınırları İçinde Arkadaşlarla Yapılabilecek 5 Çılgın Plan
16 Ocak 2021 - 23:00
Tabii ki çılgın planlar!

Türkiye’de olduğumuz için oldukça şanslıyız; ülkemizin dört bir köşesinde de yapılabilecek birçok ekstrem spor var. Tek yapmanız gereken sevdiğiniz insanlarla bir araya gelerek bir program hazırlamak, ardından da uçak biletlerini ve otel rezervasyonlarını ayarlamak!

“Ekstrem diyorsun, spor diyorsun çok güzel şeyler bunlar ama nerede, ne tür etkinlikler yapılıyor konusuna biz biraz yabancıyız.” diyenler yazıya devam etsinler; eğlence çığlıkları attıran, Türkiye’de yapılabilecek en çılgın aktiviteler onları bekliyor.

Uzaklara Uçma Kuşum: Fethiye’de Yamaç Paraşütü
80’li yıllardan beri doğa ve adrenalin tutkunlarının vazgeçemedikleri ekstrem sporlardan biri olan yamaç paraşütü, Türkiye’de bir çok noktada yapılıyor. Fethiye’de bulunan Babadağ, yamaç paraşütünün Türkiye’de yapıldığı ilk yer ve bu konuda dünyaca ünlü.

Ölüdeniz’in sonsuzluğa uzanan manzarası eşliğinde havada süzülmek, bahsettiğimiz şey işte bu! Babadağ’da profesyonel yamaç paraşütü merkezleri bulunuyor ve üç piste ayrılmışlar. Henüz amatörseniz merak etmeyin, uzmanlar size yardımcı olmayı bekliyorlar.

Derinliklerin Gizemi: Kaş’ta Tüplü Dalış

Ülkemizin en turistik şehri Antalya’da yapılabilecek şeyler sınırsız; bunlar içinden en sıra dışı olanı ise tüplü dalış. Özellikle ilk kez deneyimleyecek olanlar yepyeni bir dünya ile tanışacaklar, sessiz ve ayaküstü duramadığınız bir dünya.

Tüplü dalış yapmak için en ideal nokta, Kaş’ta bulunan Kanyon adlı bölge. Beş metreden kırk metreye kadar dalış alanları bulunuyor, ayrıca 70 yıl önce batmış bir Yunan gemisinin kalıntıları denizin dibini süslüyor.

Yükseklerden Korkmayanlara: Antalya’da Uçurum Dalışı

Antalya etkinliklerimiz devam ediyor; sırada ülkemizde yeni yeni popüler olmaya başlamış bir ekstrem spor var: Uçurum dalışı.

Dünyada bu sporlar özel alanlar kurularak yapılmasına rağmen Antalya’da bulunan Falezler, bu spor için adeta doğanın maceraperestlere bahşettiği bir toprak gibi. Lara ve Konyaaltı bölgesinin arasında kalan Falezler’e şehrin her bölgesinden minibüs seferleri düzenleniyor.


 

Tahtamızı Aldık da Geldik: Kerpe’de Sörf

Sörf yapabilmek için hepimizin bildiği gibi yüksek ve coşkun dalgalara ihtiyaç duyuluyor. Deniz biraz hırçın olmalı yani. İşte bu noktada Karadeniz’e gitmemiz gerekiyor, kendisi ülkemizin en agresif denizi olur çünkü.

Kocaeli’nin bir ilçesi olan Kerpe, son zamanlarda yükselen değerlerden. Kerpe’nin denizi kapalı bir koy olduğundan fırtınalı ve rüzgarlı havalarda sörfçüler için ideal dalgalar oluşuyor. Başlangıç seviyesindeki sörfçülerin uğrak yeri olan Kerpe’nin denizinde akıntı yok, böylece güvenli bir şekilde sörf yapılıyor.

Adrenalin Tutkunlarına: Hatay’da Dağ Bisikleti

Hatay’ın en güzel yönü lezzetli yemekleri değil, dahası var… Harika doğası! Samandağ’a bağlı olan Harbiye bölgesindeki doğal parkur, dağ bisikleti tutkunlarının en sevdiği yollardan biri ve bu güzel yol ferahlatıcı şelalelerle bezenmiş. Zorlu tepeleri aşıp Döver’e ulaştığınız zaman, sizi olağanüstü bir manzara bekliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum