Tarkan, Norm Ender ve Kıraç 100. yıl marşlarını duyurdu, Doğulu'nun yazdığı marş yarın yayınlanacak

Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine birçok sanatçı marşlar besteledi. Tarkan'ın 100. Yıl Marşı'nı duyurmasının ardından Rap sanatçısı Norm ender de, katıldığı bir programda 100. Yıl Marşı olan 'Parla'yı duyurdu.

Tarkan, Norm Ender ve Kıraç 100. yıl marşlarını duyurdu, Doğulu'nun yazdığı marş yarın yayınlanacak
27 Aralık 2023 - 15:59
Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamaya günler kala, sanatçılar günler öncesinden hazırladıkları marşları yayınlamaya başladı.
Rap şarkıcısı Norm Ender, Cumhuriyet'in 100. yılı için hazırladığı marşı, Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programında seslendirdi. Şarkıcının, koro eşliğinde söylediği "Parla" adlı marş, sosyal medyada büyük ses getirdi.
Marşta, "Düşmanız esarete, önderimle karşıyız. Mavi gözlerin gibi biz bu yurda aşığız. Duysun cihan, duysun biriz. Duysun bizim bu gök deniz. Parla hilal ve yıldızım, parla beyaz ve kırmızım, Türk'ün yolu Cumhuriyet, parla 100 yaşındasın" sözleri yer alıyor.



Kenan Doğulu'dan 'İkinci Yüzyıl'
Pop şarkıcısı Kenan Doğulu ise katıldığı bir Youtube programında yıllardır 100. yıl marşı bestelemeyi düşündüğünü dile getirdi ve yarın yayınlanacak marşın kısa kesitlerini Instagram hesabından paylaştı.

Tarkan: Sen rahat uyu
Ünlü şarkıcı Tarkan da dün sosyal medya hesabından söz ve müziğini kendinin yaptığı marşı paylaşmış, klibini de yayınlamıştı.

Fazıl Say aylar önce duyurmuştu
Eserin ilk duyuranlardan Fazıl Say'ın marşı, şair Ayten Mutlu'nun şiirinden bestelendi. Şiirin sözlerinde "Ver ver elini, Yıkalım karanlığı, Gel küçük sevinçler, Duyalım kedere inat" ifadeleri yer alıyor.

Kıraç: Yaşa, var ol Türkiye
Şarkıcı Kıraç da kendi bestelediği marşı sosyal medya hesabından duyurdu. Kıraç "Aha da buyrun yüklendi.Yarın açacaktık, engelemeye çalıştıkları için şimdi yayınlıyoruz! 100..Yıl Cumhuriyet Marşı! Yaşa! Var ol! Türkiye" dedi.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum