Kış Tatilinde, Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça’ya hiç kışın gittin mi? Ya da genelde yazın gitmeyi tercih ettiğimiz yerler “kışın nasıldır acaba” diye merak ettiniz mi?

Kış Tatilinde, Datça Badem Çiçeği Festivali
16 Ocak 2021 - 21:34

Kış tatili deyince akla ilk gelen seçenekler olan kayak merkezleri ya da termal tesisler elbette şahane alternatifler… Ama hadi bu yıl bir ters köşe yap, kış tatilinde Datça’nın sana sunmaya hazırlandığı güzellikleri keşfe çık!

Arnavut kaldırımlı sokaklar, taş evler, sakin bir atmosfer, çıtır çıtır yanan bir şömine başında güzel sohbetler, sokak yürüyüşlerinde sana eşlik edecek dost canlısı kedi ve köpekler…

Dahası da var…
Şubat ayında, yurdun birçok yeri bembeyaz karlarla kaplıyken, Datça da beyaza bürünüyor mesela… Adı bu coğrafya ile özdeşleşen badem ağaçları, baharın habercisi olan bembeyaz çiçekleri ile Datça’yı süslüyor. Bu görsel şölen de keyifli etkinliklere sahne olan harika bir festival ile kutlanıyor.

 Datça Badem Çiçeği Festivali, şehirden biraz uzaklaşıp Ege ve Akdeniz’in kucaklaştığı muhteşem bir doğada nefes almak, renkli aktiviteler ile hoş vakit geçirmek ve Ege’nin yerel lezzetlerini tatmak için eşsiz bir fırsat sunuyor.



Badem Çiçeği Festivali’nin Adı Nereden Geliyor?
Datça badem yetiştiriciliği açısından Türkiye’nin en önemli bölgelerinden biri… Ülkemizdeki badem üretiminin yaklaşık %10’unu karşılayan bölge, sadece verimli hasadıyla değil bademlerinin kalitesi ile de dünya çapında bir üne sahip.

Bölgede bugüne kadar tespit edilmiş 85 çeşit badem yetişiyor. Datça bademlerinin bir diğer özelliği ise susuz tarım ile yetiştiriliyor olmaları… Datça’nın dört bir yanını çevreleyen bu bereketli ağaçlar, her yıl ocak-şubat ayları arasında bembeyaz çiçekleri ile baharın ön habercisi oluyor.

Datça Badem Çiçeği Festivali’nin adı da işte buradan geliyor. Festival, 2018 yılından beri, doğanın kış aylarında yaşattığı bu görsel şölene ortak olmak isteyenler için harika bir atmosfer sunuyor.



Datça’nın merkezi ile Palamutbükü ve Hızırşah panayır alanlarına yayılacak festivalde; el yapımı ürünlerin sergilendiği hediyelik eşya tezgâhları, Datça bademinden yapılmış ürünler ve yöresel yiyeceklerin bulunduğu stantları keyifle dolaşabilirsiniz

Ayrıca festival boyunca yetişkinler ve çocuklar için birçok yaratıcı atölye gerçekleşecek. Dans gösterileri, sahne performansları, gezi turları ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler de oluyor.

Hadi hemen planınızı yapın, kış mevsimine renk katacak harika bir deneyime hazırlanın!

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum