Kağıt Çiçeği 'Helichrysum bracteatum'

Kağıt çiçeği, üretim yöntemi olarak ; Mart. nisan, mayıs aylarında tohumdan çoğaltılarak üretilir. Çiçeğin tohumları ilkbaharda doğrudan yerlerine ( saksı vb.) veya isteğe göre seralara ekilir.

Kağıt Çiçeği  'Helichrysum bracteatum'
27 Şubat 2021 - 23:00

Kağıt Çiçeği

Helichrysum bracteatum

Diğer İsimlerKağıt çiçeği, Bracted strawflower,  Sihirli çiçekler, Dul gözyaşları, Aşk Tanrısı'nın kamışı veya Aıcak su bitkisi

FamilyaPapatyagiller ( Asteraceae )

SınıfÇift Çenekliler ( Eudicotidae )

BölümKapalı Tohumlular ( Magnoliophyta )

TakımAsterales

Yetiştiği BölgelerAnavatanı Avustralya'dır.

Kullanılan KısımÇiçekleri
 

Çiçeğin tohumları ilkbaharda doğrudan yerlerine ( saksı vb.) veya isteğe göre seralara ekilir. Çimlenme işleminden sonra fideler humuslu, kumlu topraklara uygun şekilde geçirilir. İstenilen sıcaklık olarak 18 ile 24°C olarak bilinir.  Çiçeklerin çimlenme süresi ise tahmini  7 ile 20 gündür. Kağıt çiçeğini az sulama yeterlidir.

Günümüzde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Peyzaj alanında sıkca kullanılır. Çiçeklerin bodur çeşitleri saksılarda evlerinizin balkonunda rahatlıkla  yetişebilir. Bu rengârenk çiçeklerle mekanlarınıza farklı bir hava katabilirsiniz. Fazla bakım gerektirmez ancak çiçeklerinin görünümü çok hoştur. Toprağının  düzenli bir şekilde dikkatlice ve  çamurlaştırmadan sulanmalıdır.

Kağıt çiçeklerinin yapısı hava durumuna göre de değişiklik gösterebilir. Bundan dolayıdır ki  kapalı havalarda çiçekleri geceleri kapanır. Kağıt çiçeği yaz aylarında  papatyayı andıran şekilde, sarı, kırmızı, turuncu mor renklerde ve parlak renkli  çiçek açmaktadır. Dokunduğunuzda kağıt hissi alırsınız ve kağıt gibi ses çıkarır,  ayrıca sanki kurumuş gibidirler, samansı bir dokuya sahiptirler. Bu özelliklerinden dolayı kağıt çiçeklerine bir diğer isim olarak ‘saman çiçeği’ de denir. Yaprakları uzun ve ucu mızrak gibi sivri olur.

Kağıt çiçeği,  günümüzde popülaritesi oldukça yüksek  altın otu  gibi kuru çiçek olarakta  kullanılmaktadır.  Bunun için kesilen çiçekler;  Havadar ve loş bir odada sapından aşağı gelecek şekilde  asılır ve kuruması için  bir süre bekletilir. Canlı çiçek olarak kullanımının yanı sıra kuru çiçek olarakta görünümü oldukça şıktır.
Fazla bakım gerektirmemesi ile mekanlarınızda hoş bir görünüm kazanabilirsiniz.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum