ALANYA BELEDİYESİ 107. OKULUN ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ YAPTI SIKIŞTIRILMIŞ BETON TEKNİĞİ İLK KEZ UYGULANDI

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2018 yılında faaliyete geçen Mobil Beton Santrali’nde Silindir ile Sıkıştırılmış Beton (SSB) yol tekniğini, Hamit Özçelik Ortaokulu’nun bahçesine uyguladı. Başkan Yücel de 107. Okulun çevre düzenlemesindeki serim işlemine katılarak, ekibinin yeni AR-GE projesini yerinde inceledi.

ALANYA BELEDİYESİ 107. OKULUN ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ YAPTI SIKIŞTIRILMIŞ BETON TEKNİĞİ İLK KEZ UYGULANDI
01 Mart 2021 - 09:26
Alanya Belediyesi, geçtiğimiz Kasım ayında hayata geçirdiği ve ilk denemesini yine kendi Beton Santrali’nde gerçekleştirdiği Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) uygulamasının başarıyla sonuç vermesinin ardından, yeni tekniği çalışma sahasında da kullanmaya başladı. Bu çerçevede ilk uygulamayı Bektaş Mahallesi’nde bulunan Hamit Özçelik İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde gerçekleştiren Belediye ekiplerinin serim işlemine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi İcracı Müdürlüklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Karamut ve Okul Müdürü Muharrem Uğurlu katıldı.


107. OKULUN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, göreve geldiği günden buyana önceliği her zaman eğitime verdiklerini vurgularken yapılan hizmetler de onun bu söylemini adeta kanıtlar nitelikte. Alanya Belediyesi, Hamit Özçelik Ortaokulu’nun bahçesine yaptığı uygulamayla birlikte, Kentteki 107. Okulun çevre düzenlemesini gerçekleştirmiş oldu.



3200 m² ALAN, 250 m³ SIKIŞTIRILMIŞ BETONLA KAPLANDI
Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hamit Özçelik Ortaokulu’nun 3200 m²’lik bahçe alanını, toplam 250 m³ silindir ile sıkıştırılmış betonla kapladı. Silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) tekniği ile yapılan kaplamanın, yüksek mukavemet (C40 beton dayanımı) ve pürüzsüz yüzey olanağı ile en az 50 yıllık konfor sunması öngörülüyor.
















 

YORUMLAR

  • 0 Yorum