Rus diplomat ve ailesi Kuzey Kore sınırını raylı el arabası iterek geçti

Kuzey Kore'de görevli bir Rus diplomat ve ailesi, Covid-19 nedeniyle sınırlar kapatılınca evlerinde dönmek için yolun bir bölümünü raylı el arabası iterek geçti.

Rus diplomat ve ailesi Kuzey Kore sınırını raylı el arabası iterek geçti
27 Şubat 2021 - 22:52

Kuzey Kore'deki Rus Büyükelçiliği'nde görevli Vladislav Sorokin ve ailesi, yaklaşık bir yıl aradan sonra ülkelerine dönmek için zorlu bir yolculuğu göze aldı. Rus diplomat, eşi ve 4 çocuğu sınırı geçmek için bir kilometre boyunca tren rayları üzerinde bir el arabasını itmek zorunda kaldı.

Aile, Pyongyang'dan başlayan uzun yolculuklarında sınıra ulaşmak için önce 32 saatlik bir tren daha sonra da 2 saatlik bir otobüs seyahatini göze aldı. Ancak seyahatin en sıra dışı bölümü ise burada başladı.

Diplomat Sorokin ve ailesi, 1 kilometreyi aşkın sınır hattını tren raylarında özel olarak yapılan el arabasını iterek geçti.

Rusya Dışişleri Bakanlığının Facebook sayfasında paylaştığı fotoğrafta aile Kuzey Kore kırsalında raylı aracı iterken görülüyor.

Bakanlıktan paylaşılan iletide, "Sınırı geçmek için önceden bir araba yapmaları, raylara koymaları, eşyalarını arabaya koymaları, çocukları oturtup gitmeleri gerekiyordu." ifadeleri kullanıldı.
 

Ailenin Kuzey Kore ile Rusya'yı ayıran Tumannaya Nehri üzerindeki bir demiryolu köprüsünün üzerinden tramvayı iterken kameraya gülümsediği video ülkede viral haline geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ailenin Khasan'a ulaştıktan sonra otobüsle Vladivostok havaalanına, oradan da uçakla 25 Şubat'ta Moskova'ya ulaştığını duyurdu.

Covid-19 vakası açıklamayan Kuzey Kore, Ocak 2020'de sınırlarını kapattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum