Dünyanın En İyi Bisiklet Yolları

Şimdi sıra dünyanın en güzel manzaralarına sahip, sürüş keyfi yüksek bisiklet parkurları ile tanışmaya geldi.

Dünyanın En İyi Bisiklet Yolları
16 Ocak 2021 - 22:30

Loire Vadisi/Fransa

Bu bölgede artık bisiklet bir klasik. Fransa’nın bahçesi olarak adlandırılan Loire Vadisi, nehrin kenarına yerleştirilmiş muhteşem şatoları ile ünlü. Bir de düzenli bisiklet yollarıyla. Loire Vadisi nehir kıyısı boyunca uzanan bisiklet yollarında; farklı lezzetler, bol manzara, görkemli şatolar ve kral mezarlıkları bulacaksınız. Yani burada çevirdiğiniz her pedal sizi çok büyülü bir atmosfere taşıyacak.

Donauradweg-Passau Yolu/Avusturya

Donauradweg-Passau arasında Tuna Nehri boyunca uzanan bisiklet yolu, dünyanın en çok sevilen bisiklet rotalarındandır. Tuna Nehri’nin eşlik edeceği bu yol oldukça uzundur fakat kesinlikle güvenlidir. Birçok kişi gibi siz de arkanızda bagajınızı taşıyabilirsiniz çünkü burada tırmanma gibi bir derdiniz olmayacaktır. Bu yol sonunda Viyana’ya varıp, tatilinizi çok başka bir boyuta da taşıyabilirsiniz.

Underground Railroad Bisiklet Yolu-Kanada

Tarih ve sporun iç içe geçebileceği muhteşem bir rota Underground Railroad Bisiklet Yolu, Macera Bisiklet Derneği tarafından, çalışan kölelerin cesaretini onurlandırmak için inşa edilmiş. Bu anlamlı rotayı yol boyunca siteler, eski köle pazarları, Amerikan tarihine adanmış müzeler takip ediyor. Hem spor hem kültürel gezinizi tamamlayacağınız Underground Railroad, 5 etaptan oluşuyor.

Ölüdeniz-Ürdün

Kesinlikle ilginç bir rota, Ürdün-Ölüdeniz yolu. Çünkü burası kara parçasının en alçak noktası. Yani -400 metrede pedal çevirdiğinizi düşünün. Ölüdeniz kıyısında olan bu bisiklet yolu görülmeye değer bir panoramik manzara sunuyor. Bisikletçiler için yol üstünde Al Karak Kalesi ve Petra Antik Kenti de dahil olmak üzere Ürdün’ün önemli tarihi yerleri bulunuyor.

Salento-Puglia İtalya

İtalya’nın güney bölgesi Puglia da eşsiz bisiklet turları sunan yerlerden. Her gün ortalama 30 km yol yapılan rota, 6 günde tamamlanabiliyor. Lecce’den Otranto’ya, Leuca’dan Gallipoli’ye İtalya’nın kusursuz güney sahillerine yerleşmiş tarihi şehirleri ise manzaranız oluyor. Salento Bici Tour’a katılma şansınız bulunuyor. Bu bisiklet grubu,  “slow –moving” yani yavaş hareket mottosuyla yola çıkıyor. Böylece acele etmeden, Salento Bölgesi’ni doya doya keşfedebiliyorsunuz.




YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları