Venedik Karnavalı - İtalya

Dünyanın en romantik şehirlerinden Venedik, her yıl 3 haftalık bir zaman dilimi için, dünyanın en eğlenceli şehri oluyor.

Venedik Karnavalı - İtalya
17 Ocak 2021 - 00:40
Rengârenk kostümler, çeşit çeşit maskelerle, Rio Karnavalı’nı andıran festival, başka bir yerde şahit olunması imkânsız anlara imza atıyor. 
Şimdi, hiçbir etkinlik olmasa da hayran kaldığımız Venedik sokaklarının, cümbüş içinde olduğunu düşünün. Donuk ifadeli maskeleri ve ilginç kıyafetleriyle Venediklilerin önünüzden gelip geçtiğini, bu kıyafetlerle her yerde çınlayan müzik seslerine kulak verip dans ettiğinizi, bir sürü etkinliğe katıldığınızı hayal edin. Hayal etmesi bile heyecanlı değil mi? O halde bu fantastik filmin, en can alıcı sahnesi için harekete geçin! Maskelerinizi, rengarenk ipek kıyafetlerinizi hazırlayın. Hayatımızın en ilginç anlarını yaşamak için, Venedik Karnavalı’na gidiyoruz!

Nereden Çıktı Bu Karnaval?

Venedik neredeyse kendini bildi bileli bu karnavalı yapıyor. Geçmişi 13. yüzyıla dayanan bu karnaval, Paskalya zamanından hemen önce gerçekleştiriliyor. İnsanların rengârenk giyinmesinin veya maskeler kullanmalarının nedeni hakkında çeşitli söylentiler var. Ama en çok şu hikaye seviliyor; Venedik’i kasıp kavuran, birçok can alan veba salgını yüzünden yaralarını ve hastalığını örtmek isteyen insanlar, maskeler kullanmaya başlamış. Bu maskeler zamanla renklenmiş ve çeşitlenmiş. Fakat hastalığı temsil eden maskeler, her zaman donuk ifadeleri ile kalmış. Hastalığı gizleyen bu maskeler bir zaman sonra Venedik’in moda anlayışını oluşturmuş.

Venedik Karnavalı’nda Sizi Neler Bekliyor?

Venedik Karnavalı sadece rengârenk kıyafetlere ve maskelere sahne olmuyor tabii. Her sene belirlenen farklı temalarla, etkinlikler çeşitlendiriliyor. Sabahları müzik eşliğinde düzenlenen resmi geçitler, kostüm defilesi ve hemen ardından gerçekleşen kostüm yarışması festivalin değişmez etkinlikleri. Festivalin etkileri akşam da sürüyor. Bu seneki etkinlikler, 23 Ocak saat 18:30’da, Rio di Cannaregio’da bir parti ile başladı. 24 Ocak sabahı kanaldaki geçit ile etkinlikler, resmi olarak gerçekleşti. Bu etkinliği en iyi maske yarışmaları, sahne sanatları ve geleneksel Meleğin Uçuşu, Kartalın Uçuşu, Aslanın Uçuşu gösteri üçlemeleri izleyecek. Kısacası Venedik, her yıl olduğu gibi 2016’da da dolu dolu bir karnavala sahne olacak.

Karnavalda Ne Giyilir?

Karnavalın olmazsa olmazlarının en başında maskeler bulunuyor. Kadınlar için tüylü maskeler bulunurken, erkeklerin tercihi veba maskeleri oluyor. Kadın kıyafetleri, genelde barok tarzı, kabarık etekli elbiselerden oluşuyor. Elbiseler dantelleriyle ön plana çıkıyor. Dönem peruğu ve abartılı şapka tasarımlarıyla kostümünüzü tamamlayabilirsiniz. Aman eldivenlerinizi unutmayın. Erkekler ise uzun kaftan, abartılı takılar ve veba maskelerini tercih edebilirler. Fakat kostümlerde kalıplar dışına çıkmak ve yaratıcılığınızı konuşturmanız da mümkün. Festivalde en sevilmeyen şey jean pantolon-tişört gelen insanlar. Çekinmeyin, kostümlerinizi üstünüze geçirin ve onları izlemekten ziyade, bu coşkunun bir parçası olun.
















 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum