Türkiye'nin en iyi oyuncak müzeleri

Çocuğunuza harika bir hediye vermek mi yoksa çocukluğunuza geri dönüp o günleri tekrar yaşamak mı istiyorsunuz? Kaç yaşında olursanız olun, Türkiye'nin en iyi oyuncak müzelerinde büyülü bir yolculuğa çıkacağınızdan emin olun.

Türkiye'nin en iyi oyuncak müzeleri
03 Şubat 2021 - 16:41

İstanbul Oyuncak Müzesi

Türk şair ve yazar Sunay Akın, 23 Nisan 2005 tarihinde Türkiye'nin ilk özel oyuncak müzesini açtı. Müzenin açılış tarihi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için seçildi. Sunay Akın, koleksiyonunu 15 yılı aşkın bir süredir genişletti ve 7000 antika oyuncak topladı. Dört katlı bu müzede 4000 oyuncak sergileniyor. İstanbul Oyuncak Müzesi, hayallerin ve bilimin tarihini oyuncakların diliyle anlatıyor. Oyuncakların hikayeleri ziyaretçilere bir dünya tarihi sunarken, geçmişlerine uzanan kapıları açıyor.

Antalya Oyuncak Müzesi

23 Nisan 2011 tarihinde açılan Antalya Oyuncak Müzesi'nde 19. ve 20. yüzyıldan günümüze ulaşan yaklaşık 3000 oyuncak bulunmaktadır. Sembolü kağıt gemi olan müze Antalya'da ziyaretçilerini bekliyor.

Bademler Köyü Oyuncak Müzesi

Bu oyuncak müzesi, 1990 yılında İzmir'in Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü'nde arkeolog Musa Baran tarafından kurulmuştur. Tarihin birçok döneminden oyuncaklara ev sahipliği yapan müzede, geçmişte çocukların oynadığı oyunlar hakkında makaleler de yer alıyor.

Ümran Baradan Oyuncak Müzesi

Müze, dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan tarafından 2004 yılında kurulmuştur. İzmir'in Konak ilçesinde bulunan müzede dünyanın dört bir yanından birçok oyuncağı görmek mümkün. 1800'lerden kalma oyuncakların yanı sıra müzede ilk gerçek saçlı oyuncak bebek, oyuncak arabalar, oyuncak evler, peluş oyuncaklar ve masal kahramanları gibi oyuncaklar sergileniyor. Müzeyi gezerken zengin bir hayal dünyasının konuğu olacaksınız.

Gaziantep Oyuncak Müzesi

Gaziantep Oyuncak Müzesi, 1700'lerden günümüze en sevilen oyuncakların sergilendiği masalsı bir evdir. 2013 yılında açılan müzede hem el yapımı hem de fabrikasyon 600 oyuncak sergileniyor. Dünya Çocukları Bölümü ziyaretçilere bir de sürprizi var. Diğer oyuncak müzelerinden farklı olarak bu bölümde dünyanın dört bir yanından çocukların yerel kıyafetleriyle modellerini görebilirsiniz.

Ankara Oyuncak Müzesi

Ülkemizin en eski oyuncak müzelerinden biri olma unvanına sahip Ankara Oyuncak Müzesi 1990 yılında açılmıştır. Müzede geleneksel, antika, fabrikasyon ve uluslararası oyuncakları görmek mümkündür. Bu müze, oyuncak müzelerine meraklıysanız mutlaka gitmeniz gereken müzelerden biridir.

Ekolojik Oyuncak Müzesi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Ekolojik Oyuncak Müzesi 2018 yılında açılmıştır. Tamamen ahşap ve doğal ürünlerden yapılmış oyuncaklardan oluşan müzede ayrıca çocuklar için ahşap oyuncak oyun parkı ve oyuncak atölyesi bulunmaktadır. Müzede bulunan oyuncaklar arasında zeka oyunları ve beceri veren oyuncaklar bulunmaktadır.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları