Trump: "Ben ve Eşimin Corona Testi Pozitif Çıktı"

Başkan Donald Trump Cuma günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, kendisi ve eşi Melania Trump'ın koronavirüs testi pozitif çıktığını söyledi.. Yılın çoğunu 205.000'den fazla Amerikalıyı öldüren bir virüs tehdidini küçümseyerek geçiren Trump, kendisi ve Bayan Trump'ın karantina altına alındığını söyledi.

Trump: "Ben ve Eşimin Corona Testi Pozitif Çıktı"
02 Ekim 2020 - 14:44

Beyaz Saray doktoru, cumhurbaşkanının iyileşirken görevlerini "kesintisiz" sürdürmesinin beklendiğini söyledi.
Yine de, Trump'ın teşhisinin Washington'da ve dünyada istikrarı bozucu bir etkiye sahip olacağı kesindi ve virüsün ABD hükümetinin en üst kademelerine ne kadar yayıldığına dair soruları gündeme getirdi. 
Beyaz Saray, Trump'ın virüse yakalandığını açıklamasından saatler önce, hafta boyunca onunla seyahat eden bir üst düzey yardımcının pozitif test ettiğini söyledi.

Başkanın doktoru bir notta, Trump ve 50 yaşındaki First Lady'nin "şu anda hem iyi olduklarını" hem de "iyileşme sürecinde Beyaz Saray'da evde kalmayı planladıklarını" söyledi.

Teşhis, Amerikan halkını pandeminin en kötüsünün arkasında olduğuna ikna etmeye çalışan bir başkan için yıkıcı bir darbeye işaret ediyor. En iyi durumda, ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi semptomlar geliştirmezse, seçimden birkaç hafta önce seçimden birkaç hafta önce onu seçim kampanyasından çekmeye zorlayacak ve Ekim ayında yapılması planlanan ikinci başkanlık tartışmasına katılmasına neden olacaktır. Miami'de 15, şüpheye.

Trump'ın salgını ele alması, yazının çoğunu kampanya izinden uzakta ve virüs yüzünden Delaware'deki evinde geçiren Demokrat Joe Biden'a karşı yarışında şimdiden büyük bir parlama noktası oldu.
Trump, Biden için “Onun gibi maske takmıyorum” dedi. 
Onu her gördüğünde onun bir maskesi var. Benden 200 fit uzakta konuşuyor olabilir ve şimdiye kadar gördüğüm en büyük maskeyle ortaya çıkıyor. "


YORUMLAR

  • 0 Yorum