NASA 23 milyon dolarlık yeni titanyum uzay tuvaletini test etti

NASA'nın on yıllardır ilk yeni uzay lazımlığı - kadınlar için daha uygun 23 milyon dolarlık titanyum tuvalet - sonunda aya uçmadan önce Uluslararası Uzay İstasyonunda pek de kuru olmayan bir çalışma yapıyor.

NASA 23 milyon dolarlık yeni titanyum uzay tuvaletini test etti
02 Ekim 2020 - 15:16
Neredeyse 100 pound (45 kilogram) ve sadece 28 inç (71 santimetre) uzunluğundaki yeni tuvalet, uzay istasyonundaki iki Rus yapımı tuvaletin kabaca yarısı kadar büyük. Birkaç yıl içinde astronotları aya taşıyacak olan NASA Orion kapsüllerine sığacak kadar kampçı boyutunda.

İstasyon teknik ekibi bunu birkaç ay test edecek. Sarsıntı iyi giderse, tuvalet normal işler için açılacaktır.

SpaceX şimdi astronotları uzay istasyonuna ve Boeing'e ilk mürettebatını gönderdikten bir yıldan kısa bir süre sonra fırlatırken, daha fazla tuvalete ihtiyaç var. Yenisi, karakolun ABD tarafındaki eskisinin yanında kendi durağında olacak.

Eski tuvaletler erkeklere daha çok hitap ediyor. Kadınlara daha iyi uyum sağlamak için NASA yeni tuvaletteki koltuğu eğdi ve daha uzun yaptı. Johnson Uzay Merkezi'nden proje yöneticisi Melissa McKinley, yeni şeklin astronotların kendilerini 2 numara için daha iyi konumlandırmalarına yardımcı olması gerektiğini söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum