Size maskenizi takmanızı hatırlatan, COVID robocop

Mühendisler, insanların COVID-19'a karşı korunmak için maske takıp takmadıklarını tespit edebilen ve eğer yoksa kibarca onlara bir tane takmalarını hatırlatan bir robot geliştirdiler.

Size maskenizi takmanızı hatırlatan, COVID robocop
21 Kasım 2020 - 14:04
Bu özellik, ziyaretçileri mağazalarda, sergilerde ve diğer kamusal alanlarda karşılayan, insan benzeri özelliklere sahip 120 cm (47 inç) yüksekliğinde bir robot olan Pepper bir teknoloji harikası
Pepper'ın kamerası ona yaklaşan insanların yüzlerini tarar ve yüzlerinin alt yarısının açık olduğunu algılarsa, "Her zaman doğru şekilde maske takmanız gerekir" diye uyarır.
 
Ziyaretçinin daha sonra bir maske taktığını görürse, robot şu cümleyle devam eder: "Maskenizi taktığınız için teşekkür ederiz."


Pepper'ı üreten şirket SoftBank Robotics'in Avrupa satış müdürü Jonathan Boiria, amaç insanların maske takıp takmadığını nazik bir şekilde hatırlatmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Boiria,  "Maskelerin takılmasına saygı duyulmasını sağlamak için Mağaza girişlerinde birçok insanı görevlendirmesi gerekiyor ve bu  çok zor"  dedi.
"Bir robot, personelin normal görevlerine odaklanabilmeleri sağlıyor.
 Bazen otobüsten indiğinizde maskenizi çıkarabilirsiniz ve ofise geldiğinizde tekrar takmayı unutabilirsiniz, bu Robot hatırlamanızı sağlamak için üretilmiştir.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum