Uçan' elektrikli sürat teknesi

'Uçan' elektrikli sürat teknesi İsviçre'nin göllerinde görücüye çıktı

Uçan' elektrikli sürat teknesi
21 Kasım 2020 - 14:34
Dalgaların üzerinde "uçarak" enerji tüketimini ve gürültüyü - ve ayrıca deniz hastalığını - azaltan dünyanın ilk elektrikle çalışan hidrofoil sürat teknesi, İsviçre göllerinde ilk kez sahneye çıktı.
Candela Seven, folyoları onu sudan kaldırdığında saatte 55 km hıza ulaşabilir. Üreticileri, diğer elektrikli teknelere göre daha uzağa ve daha sorunsuz gittiğini söylüyor.
Folyolar su sürtünmesini - ve tekneye çarpan dalgaların etkisini - normal dizel motorlu teknelere kıyasla enerji tüketimini% 80 oranında azaltır ve geminin menzilini 90 km'ye (56 mil) uzatır.
 
Karbon fiber tekne ayrıca yuvarlanma ve deniz hastalığını azaltmak için folyo konumlarını saniyede 100 kez otomatik olarak ayarlayan bir yerleşik bilgisayar da taşıyor.
İsviçreli ithalatçı Christian Vogel Reuters'a verdiği demeçte, "Çarpan dalgamız olmadığı için herhangi bir çarpışmamız veya çarpışmamız yok ve gerçekten sessiz bir sürüşünüz var" dedi.
Şimdiye kadar, elektrikli tekneler bataryalarının kapasite limitleri nedeniyle hız veya menzilden ödün verme eğilimindeydi.
Candela Seven, bu hafta İsviçre'de ilk kez Lucerne Gölü'nde yapıldı ve Candela Sürat Teknesi bir Avrupa turu ile yeni işlere giriş yapmayı umuyordu. Stockholm merkezli şirket geçen yıldan bu yana 16 tekne teslim etti.
Yaklaşık 250.000 avroya (296.000 $) mal olan teknenin İsviçre'nin Zürih, Lucerne ve Cenevre gibi göl kenarı şehirleri için uygun olacağını söyledi Vogel.

"İnsanlar bunu göller arasında gidip gelmek veya günlük geziler için kullanabilir" dedi. "Çevre dostu bu sürat teknesini kullanmak çok eğlenceli."






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum