Senin Festivalin Hangisi?

Güneş yüzünü göstermeye başladı, aklımıza yine festival mevsimi düştü! Her tarz müziği, eğlenceyi, insanı bir araya toplayan dünyanın en iyi festivalleri bu sene de kulaklarımızın pasını silecek.

Senin Festivalin Hangisi?
16 Ocak 2021 - 23:48
Eğlence anlayışının her türlüsüne cevap veren bu festivallerden, birini gözüne kestir ve biletlerini araştırmaya şimdiden başla! Ama öncelikle yapman gereken sana işte bu dedirten festivali bulmak!


Enerjisi Hiç Bitmeyenlere Glastonbury
1970 yılında, Jimi Henrix’in öldüğü günün sonrasında küçük bir kalabalıkla başlayan Glastonbury Festivali, şimdilerde dünyanın en büyük açık hava festivali diye anılıyor. Dünyaca ünlü isimleri sahnelere davet eden bu festival, tam anlamıyla devlerin buluşması. Her yıl haziran sonunda İngiltere – Glastonbury’de düzenlenen festivale dünya müziğinden çok önemli isimler katılıyor. Bu etkinlikte sizi yalnızca müzik karşılamıyor. Kabareler, tiyatro oyunları, söyleşiler, çocuk oyun alanları, el sanatları icra edilen standlar hatta sirk eğlenceleri bile bulabilirsiniz. Müziğin günlerce susmadığı, dansın ve sanatın hiç yorulmadığı bu festivale katılacak kadar enerji doluysanız, 22-26 Haziran tarihleri arasında denizleri aşıp da Glastonbury’de olmalısınız!

 

Sınır Tanımayanlara Burning Man

Glastonbury’e çılgın mı dedik? Burning Man festivalini unutmuş olacağız… Dünyaca ünlü yıldızların dev sahne şovlarını sergiledikleri festival, tam olarak bu festivaldir. Nevada Kara Kaya Çölü’nün orta yerine kurulmuş Burning Man’i anlatmak çok zor. Kendini festival ruhuna adamış insanlar, ilginç heykeller, inanılması zor kostümler, devasa partiler… Bu çılgınlığa şahit olmak için, aylar öncesinden bilet alınır, kilometrelerce yol tepilir, Burning Man heykeli cayır cayır yakılır. Unutmadan bu harika festival bu sene 28 Ağustos – 5 Eylül’de düzenlenecek.



Sert Müzik Sevenlere Bloodstock

İngiltere ve dünyanın en meşhur heavy metal festivali, tarzının yıldızlarını sahnelere taşıyan mükemmel bir festival. 11-14 Ağustos arasında İngiltere Derbyshire’de düzenlenecek bu festivalin her anı simsiyah. İlginç kıyafetler ve görkemli sahne şovları ile metal müziğin ağır toplarının kapışmasını bizce kaçırmayın.



Teknoloji ve Müzik Sevdalılarına: Sonar

Müzik, teknoloji ve yaratıcılık… Eğer ihtiyacınız olan bu ise tüm bunları Sonar Festival’de bulabilirsiniz. Dünyanın en ünlü elektronik müzik festivali olan Sonar, 1994 yılından beri Barselona’da gerçekleştiriliyor. Dünyaca ünlü elektro müzik sanatçılarını konuk eden festival,  DJ performansları ve görsel şovlarıyla katılanları çılgınlar gibi eğlendiriyor. Sonar Festival müziğe olduğu kadar teknolojiye de önem veriyor. Zaten onu diğer festivallerden ayıran özelliği de bu. Konserler, DJ performansları ve çeşitli şovlarla eğleneceğiniz Sonar by Night’ın yanında, Sonar by Day oturumu da oldukça rağbet görüyor. Sónar+D, yaratıcı toplulukların katılımı için tasarlanmış bir dizi etkinlik, eğitim çalışmaları, dijital fikirleri ve araçları değerlendirme fırsatı tanıyor. Eğer müziğe olduğu kadar teknolojiye de aşıksanız, yaratıcılığınıza altın bir madalya kazandıracak bu mükemmel etkinlik için 16-17-18 Haziran tarihlerinde Barselona’da olmak için uçak biletlerinizi hazır bulundurmalısınız.



Tatili Gelenlere Sziget Festival

Sziget, Budapeşte’nin ortasında bulunan çok şirin bir ada ve bu ada yılın belli döneminde Avrupa’nın en büyük çok kültürlü festivali olan Sziget Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festival, her yıl neredeyse çeşitli ülkelerden 400 bin festivalseveri bu tatil adasında buluşturuyor. Sziget nam-ı diğer “Özgürlük Adası”, festival katılımcılarına özgür bir eğlence anlayışı sunuyor. Bir hafta boyunca aralıksız bir şekilde günlük 50 mekan ve 200 program sunan festival, pop/rock, elektronik müzik, metal, folk, jazz, blues, alternative ve klasik müziği aynı anda dinletiyor. Çeşitli tiyatro, sergi ve oyunlara tanık olacağınız bu festivalde, Sziget Plajı’nda doyasıya tatil yapabilirsiniz. Muse, Sigur Ros, David Guetta, Chvrches gibi isimlerin katılacağı festival, bu sene 10-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum