Karantina Günlerinde Ailece Gezinti Yapabileceğiniz Sanal Müze Turları

Çocuklarınızla beraber 360 derece sanal müze turlarıyla evinizde kültürel bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Karantina Günlerinde Ailece Gezinti Yapabileceğiniz Sanal Müze Turları
08 Ocak 2021 - 10:32

Karantina günlerinde müzeye gidemiyorsanız müze ayağınıza gelsin. Çocuklarınızla beraber 360 derece sanal müze turlarıyla evinizde kültürel bir gezintiye çıkabilir, daha önce gitmediğiniz müzeleri keşfedebilirsiniz. 

Sanal gezinti yapabileceğiniz müzelere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  • Miniatürk Müzesi

2 Mayıs 2003 tarihinde ziyarete açılmış olan  Miniatürk’te 15000 metrekarelik alanda 135 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modelleri yer almaktadır. (1) 

http://www.3dmekanlar.com/tr/miniaturk-parki.html

  • Panorama 1453 Tarihi Müzesi

2009’da yılında açılan Panorama 1453 Tarih Müzesi, ‘dünyanın ilk tam panoramik müzesi’ olma unvanını taşımaktadır. İstanbul’un en gözde mekânları arasında yer alan müze, İstanbul’un fethini ziyaretçilerine yeniden yaşatmaktadır. (2)

https://www.panoramikmuze.com/tr/sanal-tur

  • Dolmabahçe Sarayı 

13 Haziran 1843 yılında inşasına başlanan Dolmabahçe Sarayı, 7 Haziran 1856’da açılmıştır. 110 bin metrekarelik bir alanda, boğaza nazır muhteşem bir manzaranın hakimi konumunda yer almaktadır.  (3)

https://www.360tr.com/embed/50ef9bf2eb

  • Efes Müzesi 

Eşsiz mimari eserleri binlerce yıldır ayakta olan bu mega antik şehir, Dünya Miras Listesi’ne de girdimiştir. Antik dünyanın yedi harikasından Artemis Tapınağı da Efes’te yer almaktadır. Efes Örenyeri’nde başta Hellenistik ve Roma olmak üzere; farklı uygarlıklara ait üst düzey kentleşme, mimarlık ve din tarihinin simgeleri bulunmaktadır. (4) 

https://www.360tr.com/embed/43b1f4390

  • İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği müze tarihi bir köşkte konumlanmıştır. Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunmaktadır. (5) 

https://istanbuloyuncakmuzesi.com/pages/360-tur

  • Topkapı Sarayı

1453 yılında İstanbul’un fethi sonrası Fatih Sultan Mehmed’in isteği üzerine 1460 yıllarında yapımına başlanan Topkapı Sarayı’nın inşası 1478 yılında tamamlanmıştır. 19. Yüzyıla kadar eklenen yapılarla beraber genişlemiştir. (6)

https://www.360tr.com/embed/db3b409e6

  • Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Ankara Resim ve Heykel Müzesi, mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından Türk Ulusunun Büyük Lideri Atatürk yönetiminde 1927 yılında kurulmuştur. Binanın 1980’de onarılmasının ardından açılan müze, kısa bir zaman süresi içerisinde modern bir müzenin tüm özelliklerine sahip bir kuruluş haline gelmiştir. Müze, günümüzde diğer sanat dallarıyla karşılaştırıldığında çok daha kısa bir tarihe sahip Türk resim ve heykel sanatının gelişmesinde büyük rol oynayan sanatçıların en göze çarpan eserlerinin sergilendiği bir sanat merkezi haline gelmiştir. (7)

https://www.360tr.com/embed/6f5fe666c0

  • Anadolu Medeniyetler Müzesi

Paleolitik Çağ’dan itibaren Anadolu topraklarının özgün eserlerine ev sahipliği yapan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, iki tarihi binadan oluşmaktadır. Bunlar Osmanlı Dönemi yapıları olan Mahmutpaşa Bedesteni ve Kurşunlu Han’dır. 2014’te restore edilerek yenilenen bu müzede sanal turlar, canlandırmalar ve Göbeklitepe’deki T biçimli dikme replikalar ve eserlerle birlikte tarihe bir yolculuk yapmanızı sağlamaktadır. (8)

https://www.360tr.com/embed/33c1a22ee

  • British Müzesi

British Müzesi 1753 yılında kurulmuş ve 1759 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmıştır. Dünyanın her yerinden ziyaretçilere açık, insan bilgisinin tüm alanlarını kapsayan ilk ulusal müzedir. (9)

https://britishmuseum.withgoogle.com/

  • Louvre Müzesi

Louvre Müzesi; dünyanın en büyük sanat müzesidir. Fransa‘nın başkenti Paris‘te, Louvre Sarayı‘na kurulmuştur. Şehrin içinden geçen Sen Nehri‘nin kıyısında yer alır. Tarih öncesi çağlardan, 21. yüzyıla kadar uzanan, oldukça geniş bir koleksiyon yelpazesi vardır. Yaklaşık 35.000 kadar tarihi sanat eseri, 72.735 metrekarelik bir alanda sergilenmektedir. (10)

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne


YORUMLAR

  • 0 Yorum