Estetik Hakkında Bilinen Yanlışlar!

Estetik hakkında kulaktan duyulan ama doğruluğu kanıtlanamayan söylentileri bu haberimizle birlikte öğrenip buna göre hareket edebileceksiniz.

Estetik Hakkında Bilinen Yanlışlar!
18 Aralık 2020 - 15:15

Estetik ameliyatları pek çok bayan tarafından yapılan operasyonlardır. Bu operasyonlar genelde daha güzel bir görünüme sahip olmak isteyen kişilerin yaptırdığı müdahalelerdir. Pek çok kişi bu alanda yanlış bilgilere sahiptir. Yani her duydukları şey doğru değildir.

1-) Liposuction Kilo Vermek İçin Yaptırılır

Liposuction ameliyatı halk tarafından kilo vermek için yaptırılan bir müdahale gibi görünse de aslında öyle değildir. Bu operasyon daha sağlıklı bir hayata ve görünüme sahip olmak için yaptırılır. Vücutta biriken fazla yağların alınmasıyla vücudunuz daha ideal ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

2-) Göğüs Protezleri Kanser Riskini Arttırır

Pek çok kişi tarafından bilinmekte olan göğüs protezleri, göğüs büyütmede kullanılır. Bu operasyonun göğüs kanserine neden olduğunu düşünmek yanlıştır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre kullanılan protezlerde kanserojen madde bulunmamaktadır ve sağlığı olumsuz olarak etkilememektedir. Ayrıca ameliyat sonrasında bebek emzirilemez gibi düşüncelerde doğru değildir.

3-) Benlerin Alınması Kanser Oluşmasına Sebep Olur

Şimdiye kadar pek çok kişi bu operasyon yaptırmıştır. Uzmanlar tarafından yapılan bu operasyonlar sonrasında kimsede bu sebepten dolayı kanser oluşumu gözlenmemiştir. Hiçbir kanıtı bulunmayan bu düşünce tamamen yanlıştır.

Estetikle alakalı yanlış bilinen diğer bilgileri de kısaca sıralayacak olursak bunlar şu şekildedir:

4-) Burun Estetiğinden Sonra Burun Düşmesi Oluşur

5-) Yaz Aylarında Estetik Ameliyatı Yaptırmak Risklidir

6-) Botoks Yılan Zehrinden Oluşmaktadır

YORUMLAR

  • 0 Yorum