Şeker Hastalarına, dost ve düşman yiyecekler.

Şeker hastalığı günümüzde yaygın olan hastalık türüdür. Şeker hastalarının sıkı diyet programları yerine hangi yiyeceklerin şeker hastalığına iyi geldiğini bilmesi gerekmektedir.

Şeker Hastalarına, dost ve düşman yiyecekler.
18 Aralık 2020 - 14:25
Şeker Hastalarına Dost Yiyecekler
Şeker hastalığının dostu olan besinler vardır. Mesela kudret narı, içerisinde kan şekerini düzenleyen maddeler vardır ve sabah aç karnına tüketilmelidir. Sarımsak, her gün üç diş sarımsak yemek kan şekerini dengeler. Fasulye, kan şekerinin biranda düşmesini engellemektedir. Tarçın, kan şekerini düşürür ve insülin salınımını artırır.
Şekersiz içilmesi kaydıyla çay kan şekerini düşürme özelliğine sahiptir.
Şeker hastalığının doğal ilacı lahanadır.
Enginar, diyabet hastalarına çok faydalı bir sebze türüdür.
Yulaf, kan şekerini aynı seviyede tutmaya çalışan bir besindir. Süt, içerisinde bulunan asidin etkisiyle şeker hastalığı riskini azaltmaya yarayan bir besindir.

Şeker Hastalığının Belirtileri
Şu anda Türkiye nüfusunun onda birinden fazlası diyabet tanısıyla karşı karşıya kalmaktadır. Kontrol altına alınamayan ve erken teşhisi yapılamayan şeker hastalığının sonuçları da kötü olmaktadır. Görme kayıpları, böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunları meydana getirmektedir. Çağımızın hastalığı diyabetin çok sık idrara çıkma, sık sık yemek yeme ihtiyacı ve sık aralıklarla su içmek en belirgin özelliklerindendir. Ayrıca ağız kuruması, kaşınma, uyku problemleri, kilo kaybı gibi daha birçok belirtisi vardır. Bu tür belirtilerle karşılaştığınızda mutlaka bir hekime muayene olmanız gerekmektedir. Erken teşhisle, düzenli egzersiz ve dengeli beslenmeyle şeker hastalığının zararlarını en aza ingirgeyebilirsiniz.

Şeker Hastalarına Düşman Yiyecekler
Şeker hastalarının öncelikle uzak durması gereken ilk yiyecek beyaz unlu ekmektir. Kahvaltılık gevrekler, içerisine süt katılıp yenen gevrekler tam bir şeker bombasıdır. Aslında içindeki tahıllar sağlıklıdır fakat tatlandırıcı kullanılmasından dolayı diyabet hastalarının mutlaka uzak durması gereken yiyecekler arasına girmiştir. Şeker hastalarının aynı zaman da yağlı yiyeceklerden de uzak durması gerekmektedir. Çünkü şeker hastalarının kalp hastalığı riski taşıdıklarından kalbi yoracak yiyeceklerden uzak durması gerekmektedir. Gazlı içecekler, aslında bu tür içecekler sadece şeker hastaları için değil sağlıklı insanlarında sağlığını bozar ve obezite hastalığının da en büyük tetikçisidir. Beyaz pirinç, patates, bisküvi, dondurma, cipsler vb. yiyeceklerde şeker hastaları için ciddi tehdit oluşturmaktadır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum