Saç dökülmesi için kanıtlanmış doğal çözümler

Genç veya yaşlı olalım hepimiz saçlarımızı çok seviyoruz, değil mi? Saçlar, görünümünüzü ve güzelliğimizi şekillendirmede belirleyici bir rol oynar. Ne yazık ki, saç dökülmesi birçok insanın ortak olarak yaşadığı can sıkıcı bir problemdir.

Saç dökülmesi için kanıtlanmış doğal çözümler
18 Aralık 2020 - 15:28

Saç dökülmesinin ardında çevresel etkiler, yaşlanma, çok fazla stres, aşırı sigara içme, beslenme eksiklikleri, hormonal dengesizlik, genetik faktörler vb. gibi birkaç faktör olabilir.

Saç derinizde yaklaşık 100.000 saç teli vardır ve günde 50 ila 100 saç kaybedilmesi çok normal kabul edilir. Fakat bundan daha fazlasını kaybetmeye başladığınızda, biraz harekete geçme zamanıdır, aksi takdirde kelliğe kadar uzanan bir sıkıntı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Saç Dökülmesi İçin Kanıtlanmış 6 Ev Çaresi

Saç dökülmesini tedavi etmek için evde hali hazırda kullanabileceğiniz birçok doğal ürün vardır. İşte saç dökülmesini durduracak ve gür saçlara kavuşmanızı sağlayacak doğal çareler;

Saç Yağı Masajı

Saç dökülmesini azaltmak için atmanız gereken ilk adım, saç derinize uygun saç yağıyla masaj yapmaktır. Uygun saç ve saç derisi masajı saç köklerine kan akışını artıracaktır. Aynı zamanda rahatlamanıza yardımcı olacak ve stres hissinizi azaltacaktır.

Hindistan cevizi,  badem yağı, zeytin yağı, hint yağı, amla yağı veya diğerleri gibi saç yağlarını kullanabilirsiniz. Daha iyi ve daha hızlı sonuçlar için baz yağa birkaç damla biberiye esansiyel yağı ekleyin.

Çemen Otu

Meti olarak da bilinen çemen otu, saç dökülmesinin tedavisinde oldukça etkilidir. Çemen otu tohumları, saç uzamasını artıran ve saç köklerinin yeniden oluşturulmasına yardımcı olan hormon öncüllerini içerir. Ayrıca saç büyümesini uyaran maddeler de içerir.

Gece boyunca bir bardak çemen tohumunu suda bekletin. Sabahları bir karışım elde etmek için öğütün.

Macunu saçınıza uygulayın ve bir havlu ile saçlarınızı örtün. Yaklaşık 40 dakika sonra saçınızı durulayın. Bir ay boyunca her sabah bu macunu saçlarınıza uygulayın.

Soğan Suyu

Soğan suyu, yüksek kükürt içeriği nedeniyle saç dökülmesine engel olur, bu da saç köklerine kan dolaşımını iyileştirmeye ve saç köklerini yeniden oluşturmaya yardımcı olur.

Bir soğanı rende ile rendeledikten sonra süzün. Soğan suyunu doğrudan kafa derinize uygulayın. 30 dakika kadar beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın. Sonunda saçınızı şampuanlayın. Bu işlemi birkaç hafta boyunca haftada iki veya üç kez tekrarlayabilirsiniz.

Aloe Vera

Aloe vera, sağlıklı saç büyümesini doğrudan destekleyen enzimler içerir. Düzenli kullanım, kafa derisi kaşıntılarını giderir, kafa derisi kızarıklığını ve iltihabını azaltır, saça güç ve parlaklık katar ve kepekleri hafifletir. Hem aloe vera jeli hem de meyve suyu saçlarınıza sağlık katacaktır.

Hindistan Cevizi Sütü

Hindistan cevizi sütü saç büyümesine yardımcı olan, saç dökülmesini önleyen protein ve esansiyel yağlar bakımından zengindir. Hindistan cevizi sütü saça uygulandığında hızlı sonuçlar verir.

Hindistan cevizi sütünü saç derinize ve saçınıza iyice uygulayın. 20 dakika kadar beklettikten sonra saçınızı şampuanla yıkayın.

Tedaviyi daha etkili hale getirmek için, kullanmadan önce karabiber ve toz çemen tohumlarını hindistan cevizi suyuna karıştırın.

Meyan Kökü

Meyankökü köklerinin küflenme özellikleri gözenekleri açar, saç derisini yatıştırır ve kuru pullar gibi tahrişlerin giderilmesine yardımcı olur. Bu ilaç kepek, saç dökülmesi ve kellik için harika sonuçlar verir.

Çeyrek çay kaşığı safran ile bir bardak süte bir çorba kaşığı kıyılmış meyan kökünü ekleyin ve iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı bir bez yardımı ile yatmadan önce saçınıza uygulayın ve sabaha kadar bekletin. Sabah saçınızı yıkayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum