TURİZMİN KALBİ ANKARA'DA ATMAYA DEVAM EDİYOR

ANKARA TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, TRAVEL EXPO ANKARA’DA TECRÜBELERİNİ AKTARIYOR, TRAVEL EXPO ANKARA, 19 KASIM PAZAR AKŞAMINA KADAR ETKİNLİK VE PANELLERLE SÜRECEK

TURİZMİN KALBİ ANKARA'DA ATMAYA DEVAM EDİYOR
18 Kasım 2023 - 10:42
18 KASIM 2023-Türkiye'nin turizm değerlerinin sergilendiği turizm buluşması “Travel Expo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” Başkent'in turizm potansiyelini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. 19 Kasım’a kadar ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde ziyarete açık olan fuarda Ankara Ticaret Odası (ATO), kurduğu stantla "Kongre ve Ziyaretçi Bürosu" markası altında Ankara'nın turizm potansiyelini, "Health Ankara" markası altında da sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaya devam edecek. Konuşmacılar arasında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin de yer alacak. 

-ATO YÖNETİMİ’NDEN KEYNOTE OTURUMLARI-
Ankara Ticaret Odası’nın alanlarında öncü iş insanlarından oluşan Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis-Komite Üyeleri, fuar kapsamında gerçekleşecek oturumlarda dinleyicilerle bir araya gelerek, Ankara’nın turizm potansiyelini ve kendi sektörlerinin turizmden aldığı etkiyi değerlendirecek.

18 Kasım Cumartesi günü, ATO Reklam ve Görsel İletişim Meslek Komitesi Başkanı Derya Filiz Dalga’nın moderatörlüğünü üstleneceği “İnşaat Turizminin Bugünü ve Geleceği” oturumunda ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldız, TR Invest Yönetim Kurulu Başkanı, ATO Meclis Üyesi Cengiz Gökay ve View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yer alacak.

Cumartesi gününün bir diğer oturumu ise Türkiye Kent Konseyleri Birliği Akademik Danışma Kurulu Üyesi, Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’ın açılışında konuşacağı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’un moderatörlüğünü üstleneceği “Turizm Politikalarının Belirlenmesi ve Planlanmasında STK ve Katılım Kültürü” başlığıyla gerçekleşecek.  Bu oturumda, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkan Yardımcısı-Gaziantep Kent Konseyi E. Genel Sekreteri Necati Binici, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi-Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkan Yardımcısı-Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse ve İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi konuşmacı olarak yer alacak.

“Sağlık Turizminde Özel Sektörde Kamu Desteği” oturumunda Koru Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Biri ve Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy konuşmacı olacak.

“Sağlık Oturumu”nda Msc Dt. Zerrin Işık Tüfekçi ve Sanita Group Uluslararası Sağlık ve Tedavi Hizmetleri Anonim Şirketi Kurucu Ortağı-İcra Kurulu Başkanı Kemal Esen yer alacak.

Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel’in modere edeceği “Engelsiz Turizm” oturumunda Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engelsiz Turizm Uygulamaları Uzmanı Adem Kuyumcu, SERÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Edibe Sinem Ersoy, Ercan Tutal ve Dr. Sinan İbiş konuşma yapacak.

“Ankara ve Sağlık Turizmi: Potansiyel Fırsatlar ve Stratejiler” başlıklı oturumda Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Doç. Dr. Özgür Öztan, A Votre Sante Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aygen Yenigün ve Güven Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel yer alacak.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu moderatörüğünde “hibrit olarak” gerçekleşecek “Gordion Antik Kenti, Ankara’nın Kültürel Mirası ve Turizmi Perspektifinden UNESCO Dünya Mirasına Giden Süreç” başlıklı oturumda Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Varlıkları ve Kamulaştırma Şube Müdürü Berna Görgün, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ela Alanyalı Aral, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü / Arkeolog & Uzman Yıldırım İnan yer alacak. Gordion Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Charles Brian Rose ise panele video konferans yöntemi ile katılarak Gordion Antik Kenti’nin kazı süreçleri hakkında bilgi aktaracak.

“30. Kuruluş Yılında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY” oturumu ise TÜRKSOY Uzmanı M. Volkan Yeşilay’ın moderatörlüğünde Akdeniz Bilişim Derneği Kurucu Başkanı Burak Taşkan, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ve TÜRKSOY Balkanlar Proje Koordinatörü Fatih Aliyi’nin katılımı ile gerçekleşecek. 

18 Kasım, Cumartesi günü programının “keynote” konuşmacıları şunlar: 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar
Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın

-FUAR VE ZİRVE PAZAR GÜNÜ DE DEVAM EDECEK-
TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar ve Zirvesi 19 Kasım Pazar günü de fuar programı ve zirve konuşmalarıyla devam edecek. 

-BAKAN TEKİN TRAVEL EXPO ANKARA’DA-
Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen Travel Expo Ankara’nın 19 Kasım Pazar günü 11:30’da 100. Yıl Salonu’nda yapılacak oturumunda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin konuk olarak bir konuşma gerçekleştirecek.  

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Ceren Anadol moderatörlüğündeki “Kış Turizmi” oturumunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Enes Efendioğlu, SPX Kurucusu, NTV Macerasever Programı Sunucusu Orkun Olgar, TGA Yönetim Kurulu Üyesi / Karadeniz Bölge Temsilcisi, BAKTOD Derneği Başkanı ve Grand Kartal Otel Kartalkaya & Gazelle Otel Sahibi Halit Ergül, Ankara Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bora Hızal konuşmacı olarak yer alacak.

“Sağlık Turizminde İstihdam” oturumu Atılım Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Dilaver Tengilimoğlu moderatörlüğünde, Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Feride Bahar Işın, Düzce Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Sağlık Turizmi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fuat Yalman, Ankara Kalkınma Ajansı Kırsal Kalkınma Birim Başkanı Zekai Efeoğlu konuşmacı olarak katılımlarıyla gerçekleşecek.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Deniz Demiryürek moderatörlüğündeki “Sağlık Eğitimine Turizm Perspektifinden Bakış” oturumunda, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Akaydın Aldemir ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tuğba Ensari konuşmacı olacak.

Başkent Ankara Meclisi Başkanı, E. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan moderatörlüğündeki “Ankara'nın Eko ve Kırsal Turizm Potansiyeli” oturumunda Anadolu Ajansı E. Genel Müdür Yardımcısı-Gazeteci Ahmet Tek, Şehir Bölge Plancısı Mehmet Esenkar ve Gazeteci Sonnur Hakbilen konuşmacı olarak yer alacak.

19 Kasım, Pazar günü programının “keynote” konuşmacıları ise şunlar: 
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran
Şef – Influencer Sefa Okyay Kılıç

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum