BARAN: "İKİNCİ YÜZYILINDA MEDENİYETLER MERKEZİ ANKARA'NIN IŞIĞI PARLAYACAK"

ATO BAŞKANI BARAN, “BÜTÜN YÖNLERİYLE BAŞKENT ANKARA”YI ANLATTI.

BARAN: "İKİNCİ YÜZYILINDA MEDENİYETLER MERKEZİ ANKARA'NIN IŞIĞI PARLAYACAK"
18 Kasım 2023 - 10:56
TRAVELEXPO ANKARA ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI- ZİRVE’Sİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN OTURUMDA ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN, KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI NADİR ALPASLAN İLE ANKARA BİLİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR YAVUZ DEMİR ANKARA’NIN TURİZM POTANSİYELİNİ ELE ALDI. 

18 Kasım 2023-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim merkezi olan Ankara’nın ilk yüzyılda olduğu gibi ikinci yüzyılda da ticaretten turizme kadar her alanda gelişme kaydedeceğini belirterek, “Ankara bugün üniversiteleri, ar-ge merkezleri, teknokentleri, hastaneleri, savunma sanayiinden medikal sanayiye kadar dünya ile yarışan üretim merkezleri ile bir dünya şehri. Binlerce yıllık tarihin üzerinde duran bu şehrin hazinelerini gizleyen örtüleri, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında kalkacak ve medeniyetler merkezi Ankara’nın ışığı parlayacak” dedi. 



ATO Başkanı Gürsel Baran, turizmin kalbinin attığı TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-Zirvesi’nde Başkent Ankara’nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için fikir önerilerinin ele alındığı “Bütün Yönleriyle Başkent Ankara” oturumuna katıldı.  ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda,  ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir de konuşmacı olarak yer aldı. 

ATO Başkanı Gürsel Baran, oturumda yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim merkezi olan Ankara’nın ilk yüzyılda olduğu gibi ikinci yüzyılda da ticaretten turizme kadar her alanda gelişme kaydedeceğini söyledi. Baran, “Ankara bugün üniversiteleri, ar-ge merkezleri, teknokentleri, hastaneleri, savunma sanayiinden medikal sanayiye kadar dünya ile yarışan üretim merkezleri ile bir dünya şehri. Binlerce yıllık tarihin üzerinde duran bu şehrin hazinelerini gizleyen örtüleri, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında kalkacak ve medeniyetler merkezi Ankara’nın ışığı parlayacak” dedi. 



TravelExpo Ankara’nın Ankara'nın sağlık turizmine önemli bir katkısı olacağını belirten Baran, Başkent’in savunma sanayiinden eğitime, sağlık turizminden termal turizme, Anadolu’nun birleşme noktası olmasından binlerce yıllık kültürel miraslara ev sahipliği yapmasına kadar onlarca potansiyeli taşıyan bir kent olduğunu ifade etti. Baran, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ülkece yeni hedeflerle girdik. Birçok yerde direkt uçuşları dile getiriyoruz. Direkt uçuşlarda ülkenin her tarafından kalkan uçakları İstanbul'a toplamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Belirli bölgeler Ankara üzerinden hareket edebilir. Bu İstanbul'a da eziyet. Ankara'nın bu trafiğin bir kısmını almasıyla hem turizmin hem de hava trafiği yoğunluğunun iyileşeceğine inanıyorum” dedi. 

-“TÜRKİYE'NİN TÜM İLGİSİ ANKARAMIZDA OLACAK”-
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da konuşmasında, “Türkiye Yüzyılı” kapsamında Türkiye’nin ikinci asrı inşa edilirken Ankara'nın 100 milyar dolarlık turizm geliri hedefinde de ciddi bir paya sahip olmasını istediklerini söyledi. Ankara’nın bu paydan büyük oran alabilecek potansiyeli olduğunu kaydeden Alpaslan, “Ankara Anadolu'nun göbeğinde sağlık, kongre, kültür, inanç, gastronomi turizminde de çok büyük bir destinasyona ulaştırabilecek potansiyeli var. Sağlık eğitim, termal, kültür, inanç, gastronomi ve kış turizmi ile beraber kısa zamanda Türkiye’nin yüz milyar dolarlık turizm geliri hedefine ulaşabiliriz ” diye konuştu. 

Ankara Ticaret Odası’nın Başkent’in ticaretini geliştirmeye yönelik son 5 yılda yaptığı çalışmalarından memnuniyet duyduklarını kaydeden Alpaslan, “Ankara Ticaret Odası, Gürsel Baran Başkanımızın önderliğinde Ankara'nın tüm potansiyelini harekete geçirirken Ankara turizmine inanarak, Ankara'nın tarihini, kültürünü ve zengin birikimini dikkate alarak, Ankara’nın gelişmesi için olağanüstü gayret gösteriyor. Turizm sektörünü de hareketlendirmek, cesaretlendirmek adında atılması gereken tüm adımları atıyor” dedi. 



-“POLİTİKA DEĞİL TURİZMİN POLİTİKASI”-
Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, turizm politikası üzerine yaptığı konuşmasında, bütün uygulamalar ve kuramsal çalışmalara bakıldığında eksik olan bir şeyi olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılla tüm dünyaya anlatabileceği yeni bir fikrî hazırlığa, turizmi çok farklı bir noktadan dünya kamuoyuna sunmakla başlanabileceğini söyledi. Demir, “Biz artık politikanın değil turizmin politikasını konuşmalıyız. Ankara sahip olduğu kıymetler itibariyle de bunun bütün cepheleriyle tartışılabileceği bir kent haline gelebilir.” diye konuştu. 

“Bütün Yönleriyle Başkent Ankara” oturumunu Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay,  KOÇ Holding Ankara Temsilcisi Ufuk Çıplak, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça, Halil İlik, Naki Demir, Yasin Özyolu ATO Meclis ve Komite üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. 

 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum