Trump: İran'la anlaşma kesin değil, eğer beğenmezsem bomba atmaya yeniden başlayacağız

ABD Başkanı Donald Trump, 'İran'la güçlü bir anlaşma yaptık' ifadelerini kullandığı konuşmasında İran ile yapılan mutabakatın henüz kesinliğe kavuşmadığını vurguladı. Trump ayrıca, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile ticaret konularını ve 'tartışmalı baraj' konusunu görüşeceğini söyledi.

Trump: İran'la anlaşma kesin değil, eğer beğenmezsem bomba atmaya yeniden başlayacağız
17 Haziran 2026 - 15:21 - Güncelleme: 17 Haziran 2026 - 15:43
Fransa'da düzenlenen G7 Zirvesi'nde basına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile ticaret konularını ve Büyük Etiyopya Rönesans Barajı konusundaki anlaşmazlığı görüşeceğini söyledi.
Trump'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
İran ile yapılan mutabakat henüz kesin değil, anlaşmayı beğenmezsem bomba atmaya yeniden başlayacağız.
Anlaşma, yaptırımların derhal hafifletilmesini içermiyor, ancak bu konu daha sonra ele alınacak.
Bu bir mutabakat zaptı.
Ve eğer beğenmezsem, onlara ateş etmeye, kafalarına bomba atmaya geri döneceğiz. Eğer beğenmezsem, eğer uslu durmazlarsa, tam kafalarının ortasına bomba atmaya geri döneceğiz, tamam mı?
Hizbullah'la mücadele konusunda Suriye lideriyle görüştüm
Sisi ile ticaret konusunda görüşeceğiz.
'Tartışmalı baraj' konusunu da tartışacağız

Trump: İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım
Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Trump, İran ile yapılan anlaşmaya ve küresel ekonomik göstergelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Trump, "Bu bir mutabakat zaptı, beğenmezsem bomba atmaya devam edebilirim" şeklinde konuştu
İran ile çok güçlü bir anlaşma yapıldığını belirten Trump, içeriği henüz kamuoyuyla paylaşılmayan bu anlaşma sayesinde İran'ın yüzde 99,9 ihtimalle nükleer silah sahibi olamayacağını ifade etti.
Trump, bu anlaşmanın yapılmaması durumunda Hürmüz Boğazı'nın açılmayacağını da sözlerine ekledi.
Ekonomik gelişmelere de değinen Trump, petrol fiyatlarının kriz öncesi seviyelere yaklaştığını ve fiyatları büyük oranda düşürdüklerini kaydetti.
Trump, borsanın da normal seyrine dönmeye başladığını vurguladı.
Bu sürecin Clinton, Obama, Biden ve Bush dönemlerinde tamamlanması gerektiğini söyleyen Trump, "Yıllarca sizi soydular" diyerek geçmiş yönetimleri eleştirdi.
47 yıldır gerekeni kendilerinin yaptığını savunan Trump, İran'ın donanmasını ve ordusunu ortadan kaldırdıklarını ileri sürdü.
Bölgeden 22 gemi çıkardıklarını ve her gece bu kadar geminin geçiş yaptığını kaydeden Trump, "Bunu yaptığımız için petrolün değeri 300 doları bulmadı" dedi.
İran'a yönelik yatırımlar hakkında da konuşan Trump, "Siz de istiyorsanız yatırım yapabilirsiniz, ama biz 10 sent bile vermiyoruz, kimseye İran'a yatırım yapmayın demiyoruz" ifadelerini kullandı.
Trump, ABD'nin İran'a 350 milyar dolar yatırım yapacağı yönündeki iddiaların ise çarpıtılmış haberlerden ibaret olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum