Miss Universe 2023 Kainat Güzellik Yarışması'nda kazanan belli oldu!

Kainat Güzellik Yarışması kazanan ülkeler... Kainat Güzellik Yarışması 2023, 19 Kasım’da El Salvador'un başkenti San Salvador'da yapıldı. Yarışmayı, Nikaragua güzeli Sheynnis Palacios kazandı.

Miss Universe 2023 Kainat Güzellik Yarışması'nda kazanan belli oldu!
21 Kasım 2023 - 12:01

Kainat Güzellik Yarışması, dünyanın en prestijli güzellik yarışmalarından biridir. Her yıl, dünyanın dört bir yanından güzeller, kainat güzeli olmak için yarışır. Bu yıl, 2023 Kainat Güzellik Yarışması, 19 Kasım’da El Salvador’un başkenti San Salvador kentinde gerçekleştirildi. 74 ülke ve bölgeden katılan güzeller, jüri ve izleyicilerin karşısına çıktı. Yarışmanın sunuculuğunu, ünlü oyuncu Steve Harvey ve eski kainat güzeli Olivia Culpo yaptı.

Yarışmanın sonucu, birçok kişi için sürpriz oldu. Nikaragua güzeli Sheynnis Palacios, kainat güzeli seçilerek, ülkesine tarihi bir başarı kazandırdı. Palacios, Nikaragua’nın ilk kainat güzeli oldu. Palacios, yarışmada, güzelliği, zekası ve kişiliğiyle dikkat çekti. Yarışmanın final sorusunda, “Dünyada en çok neyi değiştirmek isterdiniz?” diye sorulduğunda, Palacios, “Dünyada en çok, insanların birbirine saygı duymasını, sevgiyle yaklaşmasını ve şiddetten uzak durmasını değiştirmek isterdim. Çünkü bence, bu şekilde, daha iyi bir dünya yaratabiliriz.” dedi.

Yarışmanın ikincisi, Tayland güzeli Anntonia Porsild oldu. Anntonia Porsild, yarışmada, kültürü, dansı ve konuşmasıyla beğeni topladı. Yarışmanın final sorusunda, “Sizce, kadınların liderlik rollerinde olmasının önündeki en büyük engel nedir?” diye sorulduğunda, Anntonia Porsild, “Bence, kadınların liderlik rollerinde olmasının önündeki en büyük engel, kendilerine olan güvenleridir. Çünkü, kadınlar, toplumun baskısı altında, kendilerini yeterli görmeyebilirler. Ama bence, kadınlar, her alanda, lider olabilirler. Çünkü, kadınlar, güçlü, cesur ve yeteneklidirler. Kadınlar, kendilerine inanmalı ve hayallerinin peşinden gitmelidirler.” dedi.

Yarışmanın üçüncüsü, Avustralya güzeli Moraya Wilson oldu. Moraya Wilson, yarışmada, müziği, modelliği ve aktivizmiyle öne çıktı. Yarışmanın final sorusunda, “Sizce, sosyal medyanın, gençlerin zihinsel sağlığı üzerindeki etkisi nedir?” diye sorulduğunda, Moraya Wilson, “Bence, sosyal medyanın, gençlerin zihinsel sağlığı üzerindeki etkisi, hem olumlu hem de olumsuz olabilir. Olumlu etkisi, gençlerin, dünyayla bağlantı kurmasını, farklı kültürleri tanımasını ve kendilerini ifade etmesini sağlamasıdır. Olumsuz etkisi ise, gençlerin, kendilerini başkalarıyla kıyaslamasına, kendilerini yetersiz hissetmesine ve depresyona girmesine yol açmasıdır. Bu yüzden, bence, gençler, sosyal medyayı, bilinçli ve dengeli bir şekilde kullanmalıdır.” dedi.



Kainat Güzellik Yarışması kazanan ülkeler hangileridir?
Miss Universe 2023 tarihinde, en çok kainat güzeli çıkaran ülke, 9 kezle ABD’dir. ABD’yi, 7 kezle Venezuela, 6 kezle Porto Riko, 4 kezle Filipinler ve 3 kezle Kolombiya izlemektedir. Türkiye, 2002 yılında Azra Akın’ın kainat güzeli seçilmesiyle, yarışmada bir kez şampiyon olmuştur.


YORUMLAR

  • 0 Yorum