Kış Aylarında Saç Bakımı

Kış Aylarında Cilt kuruluğu, saç yıpranması gibi birçok problemde kendini göstermeye başlıyor. Özellikle saçlarımız mevsim geçişlerinde oldukça yıpranıyor.

Kış Aylarında Saç Bakımı
29 Ocak 2021 - 17:26
 Kuruma, dökülme gibi farklı sorunlar meydana geliyor. Bu sorunların önüne geçmek mümkün! Yapmamız gereken birkaç detay var. Öncelikle saç tipine en uygun şampuanı kullanmak gerekiyor. Normal, kuru veya yağlı bir saç tipiniz olabilir. Saçın yapısına göre bir şampuan tercih etmek, saç bakımının ilk adımı olarak ön plana çıkıyor.
Şampuan sonrası kullandığınız saç kremlerinin de büyük etkisi oluyor. Saç kremini özellikle saç diplerine temas ettirmeden kullanmak gerekiyor. Bunlar öncelikli adımlar olsa da dikkat edilmesi gerekenler henüz bitmedi. O zaman yazımızı okumaya devam edelim.
Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal ürünler içeren bir saç maskesi kullanabilirsiniz. Haftada bir kez yapılsa bile farkı hemen göreceksiniz. Saç maskesi sayesinde saçınız normalden daha canlı ve parlak olacaktır.



Saç bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada saçı kurutma işlemi! Saçınızı çok yüksek ısıdan korumanız gerekmektedir. Özellikle fön makinelerini kullanırken ısı seviyesini dikkatle ayarlamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde saçınız hızla kurumaya ve saç uçlarınız kırılmaya başlayacaktır.
Buraya kadar her şey tamamsa küçük detaylara geçelim. Toka deyip geçmeyin! İnce yapılı bir saça sahipseniz çok ağır tokalar kullanmayı bırakmanız gerekiyor. Ağır tokalar saçınızın çekilmesine ve kopmasına neden olur. Bu çok küçük gibi gözüken ama büyük etkileri olan bir detaydır. Ve saçınızı yıkama sıklığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çok az veya çok fazla yıkama işlemi yapmamalısınız. Kendinize bir yıkama programı oluşturup, o programa bağlı kalmanızı tavsiye ederiz. Bu da son tüyomuz olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum