Karanfilin faydaları ve zararları nelerdir, nasıl tüketilir? Karanfil zayıflatır mı, ne işe yarar?

Karanfili neredeyse hepimiz biliyoruz. Bir lokantaya gittiğimizde yemek yedikten sonra ağız kokusunu alması ve ferahlık vermesi için karanfil verirler. Karanfil yüzyıllar boyu tüketilmiş ve tüketilmeye de devam etmektedir.

Karanfilin faydaları ve zararları nelerdir, nasıl tüketilir? Karanfil zayıflatır mı, ne işe yarar?
27 Temmuz 2020 - 12:19
İnsan sağlığı içinde birçok faydası olan karanfilin anavatanı Endonezya olarak bilinmektedir. Karanfil baharat çeşidi olup sofralarımıza kadar girmektedir. Karanfilin faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? Merak edilenleri yanıtlayacağız. Ayrıca karanfil zayıflatır mı? Diyet yapanlar için karanfil hakkında işte ayrıntılar…
Karanfil yıllar boyunca alternatif tıp yöntemi olarak hastalıklara karşı insanları korumuştur. Özellikle ağız sağlığı ve diş sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Karanfil sindirimi de kolaylaştırarak hazımsızlık ve şişkinlik sorununu da ortadan kaldırmaktadır. Tadı acımsı olduğu için az tüketmek önerilir. Karanfilin kokusu da güzel olduğu için kozmetik alanında da kullanılmaktadır. Karanfilin faydaları ve zararları konusu için madde madde liste hazırladık. İşte karanfilin kalorisi ve besin değeri…
KARANFİLİN FAYDALARI
Karanfil içerisindeki besin türleri insan sağlığı için yaraları vardır. Bunları madde madde sıralayalım:
Sindirim problemine iyi gelir.
Bağırsaklardaki zararlı bakterileri temizler.
Fazla yağlanmayı, toksinlenmeyi önler.
Cildin yenilenmesini sağlar.
Kemik sağlığı için faydalıdır.
Kemik erimesini önler.
Kalsiyum ve potasyumu depolar.
Güçlü bir antioksidan olduğu için bağışıklığı güçlendirir.
Beyaz kan hücrelerini arttırır.
Kansızlığın azalmasını önler.
Ağrıyı dindirir.
Üst solunum enfeksiyonu hastalıklarına iyi gelir.
Baş ağrısını azaltır.
Ağız yaralarını önler.
Akciğer kanserinin ilk evresinde etkilidir.
Şeker hastalığına faydası vardır.
Cildin deforme olmasını önler.
Cildin yenilenmesini sağlar.
Kronik yorgunluğa iyi gelir.
Ferahlık verir.
Ağız kokusunu önler.
Karanfilin saça faydaları
Karanfil saçtaki kepek sorununu çözer. Saçı canlandırır. Ayrıca saçı besleyerek yıpranmış yerleri onarır. Saçın parlak görünmesini sağlar. Karanfil yağı ile saçınızı yıkayabilirsiniz.
Karanfil zayıflatır mı?
Karanfil suyu içerek zayıflamak mümkündür. Karanfilin suçu içerseniz vücut ısınız yükselir ve metabolizman hızlanır. Vücuttaki toksinleri atar. Ödem ve şişkinliği giderir. Bu şekilde diyet yapanlar diyet listesine karanfili ekleyebilirler.
KARANFİLİN ZARARLARI
Karanfilin yararları olduğu kadar zararlı da vardır. Güçlü besinler içerdiği için fazla kullanılması insan sağlığına zarar verir. Yan etkisi görülmese de alerjik reaksiyonlara karşı güçsüz olan kişiler fazla tüketmemesi gerekir. Hamilelikte karanfil çiğnemek zararlı mı? Hamile ve emziren anneler muhakkak uzman doktor kontrolünde tüketmelidir.
KARANFİLİN KALORİSİ VE BESİN DEĞERİ
Karanfilin 2 gramı 5 (kcal) kaloridir.
Karanfil besin değeri:
Karbonhidrat (g) 1.31
Protein (g) 0.12
Yağ (g) 0.26
Lif (g) 0.68
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 5.54
Potasyum (mg) 20.4
Kalsiyum (mg) 12.64
Vitamin A (iu) 3.2
Vitamin C (mg) 0
Demir 0.24
KARANFİL NASIL TÜKETİLİR?
Karanfil birçok farklı şekilde tüketilebilir. Karanfil suyu, karanfil yağı, karanfil çayı, karanfil baharatı, karanfil tohumu gibi birçok farklı çeşidi vardır. Dileyen karanfili olduğu gibi tüketebilir dileyen yemeklerde veya tatlılarda kullanabilir. Kış aylarında ise en çok karanfil çayı tüketimi yapılmaktadır.
Karanfil yutmak zararlı mıdır?
Karanfilin tadı acımsı olduğu için yutmak acıyı tatmadan tüketmenizi sağlar. Fakat fazla karanfil yutmak mideye zarar verebilir. Mide yanması gibi şikâyetler olabilir. Aç karna en fazla 2-3 karanfil tohumu yutmanız önerilir.
Karanfil yutmak neye iyi gelir?
Karanfil yutmak birçok hastalığa ve soruna iyi gelir. Özelikle sindirim sisteminin çalışmasını destekler. Karındaki şişkinliği alır. Gastriti, hazımsızlığı ve mide bulantısını azaltmaya yardım eder. Midede oluşan ülser ve gastrit oluşumunu önleyerek büyü bir sorundan kurtarır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum