İsrail Başbakanı Netanyahu: Savaştayız ve kazanacağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Savaştayız ve kazanacağız, İsrail vatandaşlarından ordunun ve güvenlik güçlerinin talimatlarına uymalarını rica ediyorum” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Savaştayız ve kazanacağız
07 Ekim 2023 - 15:16 - Güncelleme: 07 Ekim 2023 - 15:39
İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail'in operasyon formatında değil, savaş halinde olduğunu söyledi.
Netanyahu, Gazze Şeridi sınırındaki yerleşim yerlerinin teröristlerden temizlenmesi ve yedek askerlerin harekete geçirilmesi emrini verdiğini kaydetti.
İsrail Savunma Bakanı Gallant, Hamas’ı savaşı başlatmakla suçladı, 'büyük bir hata' yaptığını söyledi.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas'ın aniden İsrail'e saldırarak ciddi bir hata yaptığını söyledi.
Gallant, “Bu sabah Hamas (terör örgütü) ölümcül bir hata yaptı ve İsrail Devleti'ne karşı savaş başlattı. İsrail Savunma Ordusu askerleri, sızmaların olduğu tüm alanlarda düşmanla savaşıyor" dedi.
İsrail vatandaşlarını güvenlik talimatlarına uymaya çağıran Gallant, İsrail’in 'bu savaşı kazanacağını' savundu.
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden silahlı bir grubun İsrail topraklarına sızdığını duyurdu. İsrail ordusu son gelişmelerin ardından 'savaş durumu alarmı' ilan ettiğini duyurdu. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden çıkan silahlı grup, yakınlardaki Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi.
İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Gazze'den İsrail bölgelerine sızan silahlı grup, Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi. İsrail ordusunun silahlı gruplarla çatışmaya girdiği ve yaralılar olduğu bildirildi. İsrail ordusu, Sderot kentinin girişinde yolları kapattı.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi etrafında 80 kilometre yarıçapındaki bölgeyi askeri alan ilan etti.
İsrail'deki Kanal12 televizyonunun haberine göre, Gazze'den 4 ayrı Filistinli silahlı grup çevredeki yerleşim yerlerine girdi.
Sosyal medyada, Gazze'den İsrail bölgelerine sızan silahlı grupların yerleşim alanlarında çatışmaya girdiği, yaralı İsraillilerin olduğuna ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Silahlı gruplar İsrail'e sızdı
İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, sabah saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırılarda bir İsraillinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını açıkladı.
X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yaralılardan ikisinin durumunun ciddi, altısının orta derecede olduğu, diğer 7 kişinin ise hafif şekilde yaralandığı bilgisine yer verildi.

Çatışma görüntüleri sosyal medyaya yansıdı
Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, Gazze yakınlarındaki İsrail yerleşim yerlerinde silahlı bir grubun kamyonetle ilerlediği görüldü. Silahlı kişilerin bir evin çatısına konumlandığı bir video ve yolda ilerleyen silahlı grubun polis aracına ateş açtığı videolar paylaşıldı.

İsrail genelinde olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Hamas'ın bu sabah düzenlediği sürpriz saldırının ardından güvenlik durumuyla ilgili bir değerlendirme yaparak, 'sınırların korunması benzeri olayların daha fazla alevlenmesini önlemek' amacıyla sivil olağanüstü hal ilan edilmesi talimatı verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum