Hamas'ın Lübnan temsilcisi: Önümüzdeki saatler sürprizlerle dolu olacak

Hamas'ın Lübnan temsilcisi Velid el Kilani, inisiyatifin artık kendilerinde olduğunu ve önümüzdeki saatlerin sürprizlerle dolu olacağını söyledi.

Hamas'ın Lübnan temsilcisi: Önümüzdeki saatler sürprizlerle dolu olacak
07 Ekim 2023 - 14:33
Velid el Kilani Sputnik'e demecinde "Bugün direniş günü, Önümüzdeki saatler sürprizlerle dolu olacak" dedi.
El Kilani, ‘direnişin’ Siyonist düşmanı ve yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden saldırıların ve baskınların sonuçları konusunda defalarca uyardığını belirterek, "Düşman hükümeti savaş ilan etti. Direniş tam olarak hazır ve artık inisiyatif onun elinde" diye konuştu.
İsrail güçleri ve Hamas arasında çatışmaların en az 14 farklı bölgede devam ettiği belirtiliyor.
Filistin ile İsrail arasında çatışmalar devam ederken, İsrail medyasının verdiği bilgilere göre Filistinli silahlı gruplar an itibariyla Gazze’de 7 yerleşim yerini kontrol altına aldı. Hamas'ın açıkladığı bilgilere göre en az 22 İsrailli'nin öldürüldüğü bildiriliyor.
İsrail Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre şimdiden en az 545 kişi yaralandı ve hastanelere başvurdu.
Ayrıca srailin Yedioth Ahronoth gazetesinin bilgilerine göre yabancı havacılık şirketleri İsrail’deki seferlerini iptal etmeye başladı.
İsrail’in Haaretz gazetesine göre ise Hamas militanlarla çatışmalar Gazze’nin yaklaşık 14 bölgede sürüyor.

Mısır'dan çatışmaya yönelik açıklama
Mısır Dışişleri Bakanlığı, Filistin ve İsrail tarafları arasındaki gerilimin durdurulması çağrısı yaptı. Bakanlık çatışmaları durdurmak için uluslararası görüşmeleri sürdürdüğünü belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum