Güzel saçlarla uyanmanın sırları

Bir kadının en önemli aksesuarı şüphesiz ki saçları... Saçları kötü görünen kadınlar, ister istemez mutsuz olurlar ve kendilerine güvenleri azalır.

Güzel saçlarla uyanmanın sırları
08 Ekim 2020 - 18:18
Herkesin hayali olan güzel saçlarla uyanmak için iste size öneriler;
Akşam duşu
Sabah alınan duş sonrası tam kurumayan saçlarla dışarı çıkmak hem hastalığın habercisi hem de kabaran saçlara neden olur. Üstelik sabahları duş sonrası saçlara şekil vermekte saatler alır. Bu yüzden güzel saçların en kolay sırrı akşamdan duş almak.
Kararlı olmak
Saçınızı ne yapmak istediğinize akşamdan karar verin ve ona göre saçınızı şekillendirin. Eğer plaj dalgaları istiyorsanız saçlarınızı örerek uyuyun ve sabah uyandığınızda örgüyü açıp 10 dakikada son dokunuşları yapın. Düz saçtan vazgeçemiyorsanız da saçınızı tek bir tarafta toplayın ve ipek bir eşarpla sarın, düşmemesi için de tel tokalarla sabitleyin.
Taraktan uzaklaşın
Saçınıza yapabileceğiniz en kötü şey, saçınızı sabah taramak. Elektriklenmeye müsait olan saçlarınızı sabahtan tararsanız tüm gün elektrikli saçlara maruz kalabilirsiniz. Rahatsız edici bu durumu önlemek için sabah saçınıza tarağı değdirmeyin.
Ertesi gün saçı
Her gün duş almak fazlasıyla yorucu olmakla beraber, saçlarınız için de bir o kadar yıpratıcı. Ertesi gün saçının tek sırrı ise tabii ki saçı yıkamamak. Ertesi gün saçı biraz yağlandığı için farklı saç stillerini denemeyi de kolaylaştırıyor.
Çarşaf seçimi
Saten veya ipek çarşaflar gece saçınızın birbirine karışmasını ve saçlarınızın kırılmasını engeller. Daha güzel saçlarla uyanmak için kendinize ve saçlarınıza prenseslere layık olan çarşaflar tercih edin.
Bakım şart
Cildiniz ve yüzünüz kadar saçlarınız da bakıma ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden saç maskelerine ve saç bakımınıza yeteri kadar önem vermeyi ihmal etmeyin.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum